100.000 maal ‘Hoe overleef ik…’

De populaire jeugdboekenauteur Francine Oomen heeft afgelopen woensdag het 100.000e exemplaar van deel elf uit de Hoe overleef ik-reeks feestelijk overhandigd. Voor het nieuwe deel mogen de lezers zelf ideeën aandragen.

Gouden tip
In Bruna Leidschenhage overhandigde jeugdboeken-schrijfster Francine Oomen het 100.000e exemplaar van Hoe overleef ik mijn vriendje (en hij mij!) aan de winnaar van de wedstrijd Wat is jouw Gouden Survival Tip voor het nieuwe jaar. De elfjarige Yaël uit Groningen sleepte de hoofdprijs in de wacht met de tip: ‘Vraag niet te veel aan je ouders, het is kredietcrisis, dan zijn ze allemaal chaggie en streng. Geld verdienen is simpel, klusjes doen voor bejaarden, oppassen… zo survival je het jaar wel door met genoeg geld om leuke dingetjes te doen.‘ Dat schrijft Francine Oomen op haar website.

De droom van Rosa
Via www.hoeoverleefik.nl kunnen kinderen ideeën aanleveren voor het nieuwe boek van Oomen: Hoe overleef ik (zonder) dromen, dat in augustus zal verschijnen bij Querido. In de nummers 4 en 5 van het Hoe overleef ik-magazine staat een voorpublicatie. Lezers mogen in 200 woorden vertellen wat de droom van heldin Rosa moet worden.

[Bron: Boekblad]

Lees ook:Tips voor Francine Oomen
Lees ook:Wedstrijd Hoe overleef ik zonder dromen
Lees ook:Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? – Francine Oomen
Lees ook:Einde populaire HOI-serie!
Lees ook:OPROEP: schoolkrant reporters gezocht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>