Ook Koning van Katoren wordt verfilmd

Na het succes van Oorlogswinter, naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw, in de bioscoop kon het niet uitblijven: ook Koning van Katoren wordt verfilmd.

Derde boek verfilmd
De Nederlandse regisseuse Paula van der Oest gaat het boek Koning van Katoren van Jan Terlouw verfilmen. Dat heeft producent Kasander Film woensdag gemeld. Het is na Oorlogswinter en Briefgeheim het derde boek van Terlouw dat wordt verfilmd. Eerder werden er ook al twee musicals van Koning van Katoren gemaakt.

Onuitvoerbaar
Het veelvuldig bekroonde boek Koning van Katoren (1971) vertelt over de 17-jarige Stach, die de gestorven koning van het land Katoren wil opvolgen. De zes ministers die de macht hebben, geven Stach als test zeven onuitvoerbare opdrachten. Het verhaal is een modern sprookje met een dubbele laag: elke opdracht staat voor een belangrijk maatschappelijk probleem. In het verhaal worden eigenlijk de politieke ideeën van Jan Terlouws partij D66 duidelijk uitgelegd.

Vervolg
In 2007 verscheen een vervolg: Zoektocht naar Katoren. Het speelt veertig jaar later, in het land waarvan Stach koning is. In dit verhaal trekt een geitenhoeder door het land. Deze jongen komt onder meer in Wapenfelt, waar een deel van de bevolking geld inzamelt voor humanitaire hulp aan de slachtoffers van een oorlog in een buurland. Andere bewoners verdienen geld aan de levering van wapens aan de strijdende partijen in hetzelfde land.

[Bron: De Standaard]

Lees ook:Oorlogswinter in première in Amsterdam
Lees ook:Jan Terlouw zegt jeugdboeken vaarwel
Lees ook:Oorlogswinter beste Nederlandse film
Lees ook:Oorlogswinter wint Rembrandt Awards
Lees ook:Terlouws ‘Briefgeheim’ wordt verfilmd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>