Kruistocht in spijkerbroek: de musical

Na de succesrijke verfilming van het beroemde boek van Thea Beckman is Kruistocht in spijkerbroek vanaf vandaag, zaterdag 27 september, nu ook een seizoen lang als musical te zien in Nederlandse en Vlaamse theaters.

Spannende reis
Na de succesvolle musicals Sjakie en de Chocoladefabriek, Assepoester en Narnia brengt het Nationaal Jeugd Musical Theater nu Kruistocht in Spijkerbroek. Het wordt een familievoorstelling, die je meeneemt op een spannende reis door de middeleeuwen, gebaseerd op het beroemde jeugdboek van Thea Beckman. Met een cast van 70 jonge en enkele volwassen acteurs is Kruistocht in Spijkerbroek van september 2008 tot en met juni 2009 de grootste reizende musicalproductie in Nederland en België.

Kinderkruistocht
Het verhaal gaat zo: de vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de middeleeuwen. Daar komt hij midden in een kinderkruistocht terecht. Achtduizend kinderen zijn op weg van Keulen naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Saracenen. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen bij het trotseren van hoge bergen, infectieziekten en aanvallen van rovende ridders. Naarmate de kruistocht vordert, realiseert Dolf zich meer en meer dat het gevaar niet van buitenaf komt, maar zich in de kruistocht zelf bevindt.

Slechts tweemaal in Vlaanderen
De première voor Nederland vindt plaats op zaterdag 27 september in de Schouwburg Amstelveen. Daarna reist de musical een jaar lang langs vooral Nederlandse theaters. De Vlaamse première vindt plaats in de Stadsschouwburg te Antwerpen op dinsdag 2 december 2008. Totnogtoe liggen slechts twee voorstellingen vast voor België.

[Bron: Nationaal Jeugd Musical Theater, Villakakelbont]

Lees ook:Kruistocht in spijkerbroek: Speciale musicaleditie
Lees ook:Reis deze zomer Pippi Langkous achterna
Lees ook:Cinekid-box: zeven mooie kinderfilms bij elkaar!
Lees ook:Musical Hoe overleef ik mijn eerste zoen
Lees ook:Musical Hoe overleef ik met/zonder liefde?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kruistocht in spijkerbroek: de musical

  1. Luc

    We waren gisteren op de première in Amstelveen. Wat een FANTASTISCHE voorstelling! Dit mag je niet missen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>