Indiaas gerecht wijst klacht Rowling af

Hari Puttar heeft niets gemeen met Harry Potter. Dat besliste een Indiase rechtbank gisteren. Daarmee verwijst de rechter de klacht wegens plagiaat naar de prullenmand.

Naamrecht?
De Indiase filmheld Hari Puttar heeft niets gemeen met de Engelse tovenaarsleerling Harry Potter en mag dan ook op het grote scherm komen. Dat besliste een Indiase rechtbank maandag in New Delhi. De High Court wees een klacht van het Amerikaanse filmconcern Warner Bros af, die hier een schending van het naamrecht in zag en de lancering van de Indiase productie in de cinemazalen wilde laten verbieden (lees vorige bericht).

Onderscheid
Het gerecht verbond geen voorwaarden aan de lancering op vrijdag 25 september, aldus het Indiase persbureau PTI. Volgens de bevoegde rechter zijn de lezers van de Harry Potter-boeken van de Engelse succesauteur Joanne K. Rowling wel in staat om het onderscheid te maken tussen Hari Puttar en Harry Potter. Bovendien zijn er geen inhoudelijke parallellen tussen beide filmhelden.

Zoon van God
Het Indiase productiehuis Mirchi Movies benadrukte dat Hari Puttar een Indiase naam is die zoveel betekent als Zoon van God. In de familiefilm gaat het om een Indiase jongen die als 10-jarige met zijn ouders naar Engeland trekt. Hij moet verschillende avonturen doorstaan en zal uiteindelijk helpen de wereld te redden.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Hari Puttar plagiaat van Harry Potter?
Lees ook:Rowling wint proces tegen Harry Potter Lexicon
Lees ook:Harry Potter-acteur verbouwt wiet
Lees ook:Potterlexicon geeft Rowling ‘t nakijken
Lees ook:Harry Potter Lexicon nu vertaald

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>