Paul van Loon’s Foeksia de miniheks wordt verfilmd

Het kinderboek Foeksia de miniheks van Paul van Loon wordt begin volgend jaar verfilmd. Johan Nijenhuis van NL Film is druk bezig met de voorbereidingen van de verfilming van het kinderboek. Zo is hij naarstig op zoek naar een meisje dat de titelrol op zich kan nemen. In oktober begint de filmmaker met de casting voor de familiefilm, die volgend jaar herfst in de bioscopen wordt verwacht.

De film is bedoeld voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud. “Het moet een echte kleurige familiefilm worden die ook leuk is voor de ouders. Niet kinderachtig, maar leuk voor kinderen,” zegt Nijenhuis.

Eigenzinnig heksje
Foeksia is de kleinste en meest eigenwijze miniheks ter wereld. Ze beleeft samen met Kwark de tovenaar allerlei avonturen. Auteur Paul van Loon creëerde het heksje eind jaren zeventig en een aantal jaren later verschenen korte verhalen over Foeksia in het tijdschrift Bobo. Later volgden er een aantal Foeksia-boeken.

Gezocht! miniheks
Het is voor Nijenhuis even zoeken naar de juiste hoofdrolspeelster. “Als je het juiste meisje niet vindt, heb je niks in handen“, aldus regisseur Johan Nijenhuis, die op het idee voor de verfilming kwam toen hij zijn dochter voorlas uit het boek.

Van Loon, die ook boeken schreef als Dolfje weerwolfje en De griezelbus-reeks, vertelt: “Het moet een meisje tussen de 8 en 10 jaar zijn, dat prettig brutaal, pittig, zelfverzekerd en lief is”.

Daarnaast worden castingdagen gehouden voor Foeksia’s vriendje Tommie en een aantal andere heksjes. Ook twee volwassenen krijgen een rol. “Daarvoor hebben we grote namen op het oog”, zegt Nijenhuis. “Maar er is nog niemand vastgelegd.”

Ik ben benieuwd naar de film! Jij ook? En voor alle miniheksjes onder ons. Wie weet ben jij de nieuwe hoofdrolspeelster;-)

Lees ook:

Word jij de nieuwe hoofdrolspeelster?

Lees ook:Word jij de nieuwe hoofdrolspeelster?
Lees ook:Foeksia en het Beestenfeest – Paul van Loon
Lees ook:Foeksia en de Toverschaatsen – Paul van Loon
Lees ook:Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar – Paul van Loon
Lees ook:Foeksia en het spookhuis – Paul van Loon

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Paul van Loon’s Foeksia de miniheks wordt verfilmd

  1. beau

    ik ben beau
    en ben 11 jaar
    ik zou heel graag mee willen doen maar zo te zien ben ik te oud zijn er nog meer film´s waar ze iemand voor zoeken dan zou ik er heel graag aan mee willen doen al vast bedankt

    gr. beau

      /   Reply  / 
  2. Natasja

    Hoi Beau,

    Als ik jou was zou ik het gewoon proberen hoor! Het verschil tussen 10 en 11 is niet echt groot, en misschien als jij er jonger uitziet of als je nog niet zo groot bent voor je leeftijd… heb je natuurlijk ook een kansje:-) En trouwens! Ze zoeken ook een paar andere heksjes… dus als de hoofdrol niet lukt, een van de bijrollen?

    Ik weet trouwens niet of er meer van dit soort dingen zijn. Althans ik ben het verder nog niet tegen gekomen. Misschien kun je je inschrijven bij een castingbureau??

    Succes!

    Groetjes, Natasja

      /   Reply  / 
  3. judith

    Ik kan goed toneel spelen en zou daarom mee willen doen ik ben als je het nog niet wist 9 jaar!

      /   Reply  / 
  4. judith

    ik ben pittig soms brutaal en heel soms ook wel eens heel lief en ik kan goed heel goed acteren groetjes ik hoop dat ik mag komen!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>