IFLA-conferentie

iflaIFLA (Federation of Library Associations and Institutions) houdt zijn Satelliet-conferentie op 16 en 17 augustus in de openbare bibliotheek van Amsterdam. Het thema is bruggen bouwen.

Goede voorbeelden
IFLA organiseert dit jaar zijn conferentie rond het thema ‘Building Bridges for Children’s Access Rights; Effective cooperation of children’s and school libraires.’ Anders gezegd: de versterking van de rechten van kinderen op informatie en onderwijs, door een betere samenwerking tussen bibliothecarissen in scholen en bibliotheken.  Zijn er internationale voorbeelden die lijken op de brede school? Hoe ziet een geslaagde samenwerking eruit? Hoe werk je samen als school en bibliotheek met gezondheidscentra, culturele instellingen en andere voorzieningen voor kinderen? De conferentie brengt deskundigen en collega’s uit scholen en bibliotheken samen om te werken aan een beter begrip van professionele waarden en praktijken en concrete voorbeelden van succesvolle bruggenbouwprojecten te presenteren. Maandag 16 en dinsdag 17 augustus in de openbare bibliotheek van Amsterdam. Voor het volledig programma, praktische informatie en inschrijvingen kan je terecht op de website.

Lees ook:IFLA promoot jumelage tussen bibs
Lees ook:Conferentie Poëzie in de Klas
Lees ook:9,1 miljoen extra voor digitalisering bibliotheekcatalogus
Lees ook:Vlaamse Jeugdboekenweek
Lees ook:Website BoekStart online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>