Vlaamse Jeugdboekenweek

De Vlaamse Jeugdboekenweek 2010 komt eraan. De boekentips en de lestips zijn inmiddels klaar en gratis te downloaden op de website.

Recht op boeken!
De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker. Dit jaar vindt de Jeugdboekenweek plaats van 13 tot 28 maart.
Elk jaar heeft de Jeugdboekenweek een ander thema. Dit jaar is het thema ‘kinderrechten’, met als slogan Recht op boeken! Illustrator Klaas Verplancke maakte samen met vormgever Kris Demey de beelden voor Jeugdboekenweek 2010.

Boekenparlement
Op de website www.jeugdboekenweek.be vind je alle informatie op over het thema, de affiche en de materialen
Belangrijk voor scholen is dat naast de boekentips, nu ook de lestips helemaal klaar zijn. Je vindt ze als pdf-documenten op de website. Er zijn lestips voor elke groep van kleuters tot zesde leerjaar. Bovenop is er nog aandacht voor Makkelijk lezen.
De Jeugdboekenweek 2010 opent niet met een Groot Kinderboekenfeest, wél met een Bijzonder Boekenparlement op zaterdag 13 maart in Brussel. Een uitverkoren jonge delegatie verdedigt in het Vlaams Parlement het recht op boeken. In samenwerking met het Kinderrechtencommissariaat.
De Jeugdboekenweek is een project van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken, het onderwijs en het boekenvak.

[Bron: Stichting Lezen]

Lees ook:Recht op boeken!
Lees ook:Kinderrechten thema Jeugdboekenweek
Lees ook:Jeugdboekenweek
Lees ook:Alles over de Belgische Jeugdboekenweek
Lees ook:Horowitz op Dag Literatuureducatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>