Nederlands Film Festival 2009

Van 23 september t/m 2 oktober is er in Utrecht het Nederlands Film Festival. Voor kinderen is er een speciaal programma, met onder meer familievoorstellingen, een educatief programma en MovieSquad Junior.

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er Lowiekes Filmfestijn, met als speciale gast Jack Wouterse. Hij vertoont de film Pluk van de petteflet, waarin hij de rol van vader Stamper vertolkte.

Op woensdag- en vrijdagmiddag en op zaterdag en zondag zijn er diverse kinderfilms te zien, waaronder Bokje en Li (Harriet van Reek), Eekhoorn & Olifant (Toon Tellegen), De indiaan (scenario Nynke Klompmaker), Lover of Loser (Carry Slee) en Oorlogswinter (Jan Terlouw)

Tijdens het festival wordt de Moviesquad Junior Award uitgereikt door een jeugdjury, samengesteld door het Nederlands Instituut voor Filmeducatie. De prijs bestaat uit een geldprijs, bestemd voor promotie van de film onder de doelgroep (8 t/m 10 jaar). Bovendien wordt de film opgenomen in Klassefilm, een educatief programma van het NFF.

Verder is er een posterwedstrijd. Onder de vijf genomineerden zijn Sara Simpson en Richard Burrigde, makers van de poster van Oorlogswinter (Jan Terlouw).

[Bron: Nederlands Film Festival]

Lees ook:Oorlogswinter opnieuw genomineerd
Lees ook:Oorlogswinter beste Nederlandse film
Lees ook:Oorlogswinter gaat voor een Oscar
Lees ook:Oorlogswinter wint Rembrandt Awards
Lees ook:Oorlogswinter beste Europese jeugdfilm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>