Kikkermaand in Het Huis van Aristoteles

In maart is het Kikkermaand in Het Huis van Aristoteles, het kindermuseum op de Amsterdamse Westergasfabriek. De extra Kikker-activiteiten sluiten aan op de landelijke Kikkertiendaagse (21 t/m 31 maart) rond Kikker uit de prentenboeken van Max Velthuijs.

Kikker is een van de helden in de speelexpositie ´Heldenstad´. Op 21 maart wordt het begin van de lente gevierd met het Kikker Lentediner en kunnen kinderen knuffelen en op de foto met Kikker. Elke zaterdag en zondag vinden kamishibaï-voorstellingen plaats van Kikker is verliefd. Kikker is een held wordt voorgelezen in het Kikker Huisje en nagespeeld in het grote Schaduwtheater en in het kleine Schaduwtheater kunnen bezoekers nieuwe Kikkerverhalen bedenken.

Extra Kikkeractiviteiten op een rij
- Kikker Lentediner (21 maart). Er worden frisse lentegerechten (biologisch en ook vegetarisch) geserveerd door Chef Valentijn oa. lamsvlees, zonnevis en artisjokken met bloemenijsjes als toetje. Voor de kinderen zijn er extra activiteiten tussen de gangen door zoals een Kikkerverhaal maken en presenteren. De kinderen mogen ook helpen met serveren en lente broodjes bakken. Er zijn echte vlinders en een limonadefontein.
Start diner 17.00 uur. 25,- voor volwassenen + 12,50 voor kinderen + toegang expositie. Kaartverkoop via http://www.topticketline.nl/ vanaf 23 februari.

- Knuffelen met Kikker (21 en 22 maart). Knuffelen en op de foto met Kikker. Kamishibai-voorsteling Kikker is verliefd. Elke zaterdag en zondag vinden om 11.00 en 15.00 uur kamishibaï-voorstellingen plaats. Een kamishibaï is een Japans verteltheatertje.

- Verzin zelf een Kikkerverhaal In het kleine Schaduwtheater kun je zelf nieuwe Kikkerverhalen bedenken. De leukste verhalen worden voorgelegd aan uitgever Leopold. De winnaars krijgen een kikkerboek en een heldenmedaille.

Activiteiten Huis van Aristoteles algemeen
Het Huis van Aristoteles biedt families met kinderen van 4 – 8 jaar cultuureducatieve activiteiten aan. Er is elke woendag, zaterdag en zondag het volgende te doen voor publiek:
- Creatief knutselen in Het Magazijn: steeds wisselende activiteiten bijv. fantasiebeesten maken, verhalen bedenken en spelen in het kleine en grote schaduwtheater, verkleden als held, spelen in de echte Petteflet bijv. koken met mevrouw Helderder (actrice die aanwezig is), springen bij de Stampertjes, briefjes schrijven bij meneer Pen, spelen in het huisje van Kikker en van Kleine Ezel.
- Er wordt regelmatig voorgelezen. Er is geen vast programma. Alle activiteiten worden begeleid door kunstenaars met pedagogische kwaliteiten.

Het Huis van Aristoteles, Westergasfabriek, Pazzanistraat 27, 1014 DB Amsterdam.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Documentaire over Max Velthuijs
Lees ook:September: Riddermaand
Lees ook:Spelen met Kikker – Max Velthuijs
Lees ook:Jeugdboekenweek
Lees ook:Kikker en de Kikkertiendaagse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>