Deze schelp verdient een kistje – Annie van Gansewinkel

Deze schelp verdient een kistjeAnnie van Gansewinkel heeft al zo’n twintig kinderboeken geschreven en onlangs verscheen er weer een nieuw exemplaar: Deze schelp verdient een kistje over de opgroeiende Veerle.

Veerle woont met haar opa bij de zee. Opa is sterk en lief. Veerle wil voor altijd bij hem blijven. Op het strand vindt ze schelpen. Schelpen die haar blij maken, of droevig. Opa geeft haar kistjes om de schelpen in te bewaren.

Dan komt de dag dat het strand kleiner wordt. De lokroep naar de horizon wordt groter. Veerle wordt groter … Opa moedigt haar aan om de wereld te verkennen. Veerle gaat elke dag een beetje verder en ontmoet nieuwe mensen.

Deze schelp verdient een kistje is een kwetsbaar verhaal over opgroeien en loslaten en bevat sfeervolle en humoristische tekeningen van Richard Verschraagen. De auteur en illustrator vertellen elk op hun eigen manier over de ontdekkingsreis van een opgroeiend kind.

Veerle schuift een stoel naar het raam. Vandaag heeft de zee witte schuimkoppen. Wild buitelen de golven over elkaar. Alsof ze een wedstrijdje doen wie het eerste op het strand is. Ze smijten steeds schelpen op het strand, maar ook hout en rommel.
Veerle springt van de stoel af. Ze pakt de vier schelpen die ze heeft opgeraapt. Twee grote en twee heel kleintjes, maar allemaal zijn ze mooi. Bij de grote voelt ze zichzelf ook sterk. De kleintjes vindt ze een beetje zielig.
Toch is dat niet nodig. Die kleine schelpen waren eerst alleen in de grote zee. Ze zijn helemaal zelf naar het strand gekomen. ’Nu blijven jullie bij mij. Ik bewaar jullie op een fijne plek.’ Op de vensterbank liggen veel meer schelpen. De nieuwe vindt ze mooier dan een paar oude, die ze al had.

Titel: Deze schelp verdient een kistje
Auteur: Annie van Gansewinkel
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789058389961
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Mosselvogel – Jeanet Kingma
Lees ook:Mini en de verrassing voor Oma – Kitty Crowther
Lees ook:Er ís er een járig! Annie M.G. Schmidt 100 jaar
Lees ook:Het boekenboek – Mirjam Noorduijn & Veerle Vanden Bosch
Lees ook:Annie M.G.: première in Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>