Lege kamers – Susanne Koster

Lege kamersLege kamers is een psychologische roman van Susanne Koster voor Young Adults, over een jonge vrouw die een psychose krijgt. Invoelend en aangrijpend.

Na een traumatische gebeurtenis verhuist Venita met haar broer en ouders vanuit een klein dorp naar het grote Amsterdam. Ze is er bijzonder eenzaam, tot ze Camila leert kennen.

Camila is dominant, maar met haar kan Venita tenminste praten over het allesoverheersende schuldgevoel dat ze maar niet kan loslaten. Venita vindt dat iemand gestraft moet worden voor haar verleden. En Camila is het daarmee eens.

Het boek Lege kamers bevat een belangrijk thema: een op de vijf jongeren kampt met psychische problemen, een op de twintig heeft gespecialiseerde psychiatrische hulp nodig.

“Woest word ik van uitspraken als: “Heeft ze een psychose gehad? Dan zal ze wel drugs gebruiken!” Hoewel drugs er soms mee te maken hebben, is dat niet altijd zo. En hoe dan ook: een psychose is verschrikkelijk, zeker als je op de scheidslijn naar volwassenheid staat.” – Susanne Koster

Titel: Lege kamers
Auteur: Susanne Koster
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044827071
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Zwarte lieveling – Susanne Koster
Lees ook:1989 (Time Travel Girl 1) – Susanne Wittpennig
Lees ook:Ha… een wipwap! – Susanne Strasser
Lees ook:De vrolijke vier seizoenen – Rotraut Susanne Berner
Lees ook:Complot 365 – Mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>