Paultje de onbaatzuchtige Paashaas

Het is lente en de grote broer van Paultje heeft wat gehoord. De mensen vieren Pasen, een groot feest waarbij de paashaas komt en een mand vol beschilderde eieren voor de kinderen verstopt. De paashaas schijnt zelfs in het bos te wonen. Maar vader konijn heeft nog nooit van een paashaas gehoord. Paultje gaat samen met zijn broertjes en zusjes op onderzoek uit. Waar houdt de paashaas zich schuil? Maar de kleine konijnen kunnen de paashaas nergens vinden. Dan heeft Paultje opeens een idee. Hij gaat zelf voor paashaas spelen en verstopt eieren in het bos. Wanneer iedereen de volgende morgen wakker wordt en hun paaseieren vindt, heeft Paultje niets. Hij is zichzelf vergeten. Maar dan vindt hij toch een paasei. Wie zou die neergelegd hebben?

Vrolijk Pasen, Paultje! is een schitterend prentenboek dat helemaal in het teken van Pasen staat. Het gaat niet alleen over het vieren van Pasen, maar het laat ook zien dat je iets voor een ander kunt doen. Paultje vindt het gemeen dat ze geen eieren kunnen vinden, dus besluit hij om zijn broertjes en zusjes mooie beschilderde eieren en cadeautjes te geven. Tot zijn verrassing krijgt hij er iets voor terug. Een prachtig verhaal over geven en onbaatzuchtigheid en de dingen die je er ongevraagd voor terug krijgt. De heldere en kleurrijke illustraties zijn van Eve Tharlet die we al kennen van de zachte illustraties van Mijn kuiken – Van ei tot kuiken. In Vrolijk Pasen, Paultje wordt gebruik gemaakt van enkele harde kleuren, zoals rood, blauw en groen, maar de kleuren komen door het gebruik van de penseel zacht en lief over. De tekst vertelt een duidelijk en krachtig verhaal en is geschreven door Brigitte Weninger. Kortom: een prachtig prentenboek met een krachtig verhaal dat zeker tijdens de Paasdagen niet mag ontbreken.

Naam: Brigitte Weninger
Illustrator: Eve Tharlet

[isbn]9789055795291[/isbn]

Lees ook:Vrolijk Pasen, Paultje (filmpje)
Lees ook:Vrolijk Pasen, Paultje
Lees ook:Vrolijk Pasen
Lees ook:Lotta en de paashaas – Diane Put & Rik De Wulf
Lees ook:Het raadsel van de paashaas – Jennine Staring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>