Leer tellen met kunst

een vijf veel telboekDe één is een heel eigenaardig mannetje. De twee is een nijlpaard met een vogel op zijn kop. De drie is een rijtjeshuis, en twee gekke mannetjes bovenop elkaar. Elk cijfer in dit telboek is op een artistieke wijze geïllustreerd. Daarnaast zijn de nummers 1 tot en met 10 ook in cijfers en letters afgebeeld, als uitsneden, in cirkels met reliëf en kun je ze achter flapjes vinden. Van de harde heldere kleuren in dit boek word je vrolijk en dat maakt het leren tellen nog leuker. Maar dat niet alleen, door de herhaling van de getallen op verschillende manieren wordt tellen ook nog heel gemakkelijk. Zelfs met de cirkels kun je op verschillende manieren tellen, doordat de cirkels allerlei kleuren hebben: Hoeveel cirkels zie je? Hoeveel rode cirkels en hoeveel groene?
Dit expressieve en kleurrijke telboek is gemaakt door kunstenares Květa Pacovská, die overduidelijk een passie heeft om kunst op een creatieve en eigenzinnige manier weer te geven. Ik raad dit boek iedereen aan die zijn of haar kind op een leuke en speelse manier wil leren tellen, en wil laten kennismaken met kunst. Want zoals Květa Pacovská zegt, ‘prentenboeken zijn de eerste musea die een mens bezoekt’.

Kortom: Een, vijf, veel geeft ontelbaar veel plezier om kennis te maken met de cijfers  1 tot en met 10.


[isbn]9789051161496[/isbn]

Lees ook:Een, vijf, veel!, telboek
Lees ook:Zeno en Kamiel: Cijfers – Jacques Duquennoy
Lees ook:Tellen met Winnie de Poeh van A.A. Milne
Lees ook:Cijfers kleuren vormen – Roger Priddy
Lees ook:Tel je mee? Kleuren – Roger Priddy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>