Beregoed voorleesboek voor kleuters

Noor krijgt op haar verjaardag van tante Marjan een groot pak. Noor trekt het papier eraf en ziet een beer met een lichtbruine vacht, bruine ogen en een geel jurkje met rode stippen. Het is dus een vrouwtjesbeer en ze heet Lola. Lola is lief, maar ook eigenwijs. Noor neemt Lola overal mee naartoe. Ze gaan samen naar het strand, naar Madurodam en naar de zandbak. Natuurlijk beleven ze veel avonturen. Zo maken ze Lola-soep (waar papa heel erg vies van gaat kijken), wordt Lola verliefd op beer Romeo (die eigenlijk Henk heet) en mogen ze die keer dat het onweert bij papa in bed (waar ze gummibeertjes mogen eten).

Auteur
Trude de Jong heeft vele kinderboeken op haar naam staan. Twee daarvan werden bekroond met een Zilveren Griffel, waaronder Lola de beer. Ook werden haar boeken meermalen getipt door de Nederlandse Kinderjury. In de zomer van 2009 verscheen bij Van Goor Lastig, een aangrijpend en ontroerend verhaal over een twaalfjarig meisje dat door haar ouders emotioneel wordt mishandeld.

De illustraties in dit boek werden verzorgd door Rotraut Susanne Berner

Titel: Lola de beer
Auteur: Trude de Jong
Illustrator: Rotraut Susanne Berner
Uitgeverij: Van Goor
Aantal pagina’s: 104
Leeftijdsadvies: 4+

Lees ook:De vrolijke vier seizoenen – Rotraut Susanne Berner
Lees ook:Het grote kinderkookboek – Rotraut Susanne Berner & Dagmar von Cramm
Lees ook:Charlie en Lola. Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn
Lees ook:DJLP: Moeyaert en van Ranst genomineerd
Lees ook:Lola & de boy next door – Stephanie Perkins

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>