Misleid

misleidZe zag zichzelf sexy in de camera kijken. Een verleidelijke lach. Ze stond met haar bovenlichaam op de foto. Voor zover ze kon zien was ze naakt. De grote borsten op de foto waren niet de hare. De foto was goed bewerkt en het leek echt. Ze las het zinnetje: ‘Web Queen Julia: uw wil is wet’. Tot haar grote schrik stond daaronder haar mobiele nummer.

Anna is smoorverliefd op Fabio. Maar wanneer blijkt dat Fabio méér wil dan zoenen, begint Anna te twijfelen. Dan komt zij Julia tegen. Anna heeft het contact met Julia verbroken toen bleek dat Julia haar op internet pestte en een haatprofiel plaatste. Nu heeft Julia zelf een groot probleem: via een modellenbureau zijn Julia’s foto’s op internet beland en nu wordt zij gebeld door vreemde mannen. Anna staat voor een gruwelijk dilemma. Van Fabio moet ze Julia laten stikken. Verdient Julia het eigenlijk wel dat Anna haar helpt?

Kinderen en jongeren hebben vaak ‘onbekende vrienden’. Door de persoonlijke gegevens die op internet te vinden zijn, komen vreemden gemakkelijk in contact met jongeren. Helaas wordt er misbruik gemaakt van de naïviteit van kinderen, die nog niet stil staan bij de gevolgen van hun handelen. Als ouder en leerkracht dien je daarom met kinderen te praten over grenzen. Van zichzelf en van anderen. Met ‘Misleid’ wil de auteur jonge lezers laten zien dat internet een belangrijk en onmisbaar medium is, maar dat de hele wereld meekijkt.

Titel: Misleid
Auteur: Anja Vereijken

[isbn]9789026184239[/isbn]

Lees ook:Preview Misleid
Lees ook:Onder mijn huid – Marlies Slegers
Lees ook:Wees blij dat er internet is! – Anne Rooney
Lees ook:Crush. Als liefde pijn doet – Eve Ainsworth
Lees ook:Gebroken soep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>