Optimisme is dodelijk – Susin Nielsen

Optimisme is dodelijkSusin Nielsen, bekend van Wij zijn allemaal moleculen, sleept haar lezers in haar nieuwe jongerenboek Optimisme is dodelijk opnieuw mee in haar sprankelende universum, laat Uitgeverij Lemniscaat weten.

De zestienjarige Petula de Wilde is nogal voorzichtig. En dat is zacht uitgedrukt. Ze is ervan overtuigd dat het ongeluk op de loer ligt, klaar om haar te bespringen, dus sluit ze zich zoveel mogelijk af van de wereld: ze schudt het liefst geen handen, zal nooit een straat schuin oversteken en loopt liever een blok om dan langs een steiger te wandelen.

Petula was niet altijd zo: een ongeluk heeft de ooit vrolijke knutselaar in deze bange muis veranderd. En daarom moet ze wekelijks een of ander therapeutisch kunstklasje volgen met de andere kneusjes van school.

Een ramp, tot Jacob in de groep verschijnt – een ongeleid projectiel met een kunstarm – en haar op sleeptouw neemt. Hij weet Petula met een bizar en hilarisch project langzaam maar zeker weer de gewone wereld in te trekken. Maar ook hij draagt een geheim met zich mee…

Titel: Optimisme is dodelijk
Auteur: Susin Nielsen
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047708933
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Woordnerd – Susin Nielsen
Lees ook:Wij zijn allemaal moleculen – Susin Nielsen
Lees ook:Lucy Lotje: Ramp online (Vlogvriendinnen 1) – Emma Moss
Lees ook:S.T.A.G.S. – M.A. Bennett
Lees ook:Overstroomd – Eva Moraal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>