Frisse, nieuwe edities van de schoolromans van Jacques Vriens

Jacques VriensAuteur Abdelkader Benali zei het al in de Volkskrant: “Niemand kan beter over de speelse, intense interactie tussen kinderen schrijven.” In de afgelopen 38 jaar werden dan ook ruim 3,8 miljoen boeken verkocht van de Limburgse schoolmeester, toneelspeler en schrijver Jacques Vriens.

Tegenwoordig staat hij niet meer voor de klas, maar toneelspelen en schrijven doet hij nog altijd graag. En zijn boeken zijn dan ook nog steeds geliefd! Daarom zijn er de laatste tijd nieuwe, frisse edities van zijn bekende schoolromans verschenen. Inmiddels zijn er al vijf verschenen.

Van zijn schoolromans zijn er ruim 600.000 verkocht. Achtste-groepers huilen niet is zijn bekendste werk en nog steeds mateloos populair. Dit komt doordat Jacques Vriens aansprekende en herkenbare thema’s voor jongens en meisjes tussen de 9 en 12 jaar aansnijdt.

Jacques Vriens Schoolromans

De nieuwe Jacques Vriens edities van Van Holkema & Warendorf:

De school is weg!9789000340262
Als Roxane in groep zeven komt, zet de meester haar bij Willem en zijn beste vriend Jeffrey in het groepje. Na vijf minuten heeft Roxane al slaande ruzie met Jeffrey en dezelfde dag krijgt ze straf omdat ze zo brutaal is. Toch raken Willem en Roxane bevriend. Op een nacht brandt de school af. Willem denkt eerst: yes, de school is weg! Maar als hij de puinhopen ziet, vindt hij het verschrikkelijk. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. En dan ontdekt Willem dat Roxane is verdwenen…

Ha/bah naar school9789000340422
Dit boek gaat over de strijd tussen twee basisscholen, over een strenge invalster die toch wel meevalt en over de schooltoets. Maar ook over kinderen die de nieuwe directeur in de maling nemen, de weggelopen hond van de meester vinden en voor het eerst naar de brugklas gaan. Kortom: verhalen over de leuke en niet-leuke dingen en dagen op school.

Groep acht aan de macht9789000340453
Meester Mario kan groep acht geen moment alleen laten of het is al herrie. Daarom bedenkt hij een plan. ‘Jullie mogen je eigen klassenregering kiezen en twee dagen zelf alles regelen. ik trek me terug in de leeshoek en bemoei me nergens mee.’ De kinderen richten allerlei partijen op en er barst een felle verkiezingsstrijd los. En dan is groep acht aan de macht. De eerste ochtend gaat het goed, maar algauw loopt het compleet uit de hand…

En de groeten van groep acht9789000344390
Ieder jaar gaat meester Siem Terhorst met zijn achtste groep als afscheid van de basisschool een week naar een Waddeneiland. En ieder jaar is het weer raak: keten op de slaapzaal, nachtelijke strandwandelingen en de vuurtoren beklimmen. Hoe zal het dit jaar gaan? Een bijzondere week wordt het zeker!

Een bende in de bovenbouw9789000344406
Grote veranderingen op de Jan Ligthartschool. Juf Ineke laat haar groep in de steek, ze gaat verhuizen. Freddy, Guus, Marloes en Kim vinden dat maar niks. Gelukkig lijkt de nieuwe meester mee te vallen. Dat kan niet gezegd worden van Diederik, een nieuwe jongen. Hij speelt graag de baas en probeert alle kinderen lid te maken van zijn ‘Bende van Donkervliet’.

Lees ook:Groep acht aan de macht
Lees ook:Klassieker: Willem en Dikke Teun – Jacques Vriens
Lees ook:Jacques Vriens bij Met het oog op morgen
Lees ook:Nieuw vrolijk leesboek van meesterverteller Jacques Vriens
Lees ook:Meester Jaap is een held (op sokken) – Jacques Vriens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>