Casablanca girl – Gonneke Huizing

Casablanca girlEen Young Adult boek dat alweer een paar jaar geleden uitkwam – in oktober 2013 om precies te zijn – is Gonneke Huizing’s roman Casablanca girl over het leven van Nadia in een armoedige wijk in Casablanca in Marokko.

“Casablanca, strand”
Geluk en wanhoop wisselen elkaar af in het leven van Nadia. Ze wordt verliefd op de veelbelovende student Karim en droomt van een mooie toekomst met hem. Tegelijkertijd leeft ze in angst voor haar slechte stiefvader en maakt ze zich veel zorgen over het lot van haar moeder en babyzusje.

Groningen, een opvanghuis voor meisjes”
Na omzwervingen via Parijs en Antwerpen is Nadia in Nederland terechtgekomen. Gevlucht uit Casablanca. Gelokt naar het westen met mooie beloftes, waar niets van waar blijkt te zijn. Haar houvast is haar dochtertje Sarai. Zal het Nadia lukken een nieuwe toekomst op te bouwen voor hen samen?

Casablanca girl is nu verkrijgbaar voor slechts 7,50 euro tot en met 31 mei 2015. Het is een zeer toegankelijk boek dat geschikt is voor een breed publiek.

Titel: Casablanca girl
Auteur: Gonneke Huizing
Uitgeverij: Holland
ISBN: 9789025112448
Voor Young Adults.

Lees ook:Daan & Nadia – Esther Walraven
Lees ook:Gossip Girl 4 – Omdat ik het waard ben
Lees ook:Gossip Girl 4 – Omdat ik het waard ben – tv-editie
Lees ook:Gossip Girl 10 – Gemaakt voor elkaar
Lees ook:Gossip Girl 10 – Gemaakt voor elkaar – tv-editie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>