De zomer waarin mijn vader homo werd – Endre Lund Eriksen

De zomer waarin mijn vader homo werdIn Noorwegen won de schrijver Endre Lund Eriksen de prijs voor het beste kinderboek. De zomer waarin mijn vader homo werd is dan ook een originele YA-titel van originele kwaliteit, maar tegelijkertijd ook een easy read.

De dertienjarige Arvid is met zijn vader op vakantie in een gehucht. De enige andere gasten zijn Indiane en haar macho homo-vader.

Arvid houdt een dagboek bij als uitlaatklep voor het noodlot dat hem dreigt te treffen: dat zijn vader een stel lijkt te worden met de vader van Indiane. Niet het idee dat zijn vader homo zou zijn, maar dat hij zo verandert, doet Arvids wereld op zijn grondvesten schudden.

Dan ontluikt er ook een liefde tussen de onhandige Arvid en de wereldwijzere Indiane. Wanneer Arvids vriend komt logeren en Indiane inpalmt, vlucht Arvid. Thuis kunnen hij en zijn vader hun draai echter niet meer vinden. Ze gaan terug: naar Indiane, die nog steeds een zwak koestert voor Arvid, en naar de mannenliefde…

Het is een fantastische zomer geweest, ook al zijn onze vaders homo geworden. Het was zo warm dat we bijna elke dag konden zwemmen. Er zaten massa’s vis in onze kolk, en sommige forellen waren zelfs zo groot dat we ze hielden en niet terug in het water gooiden zoals we anders doen.

Titel: De zomer waarin mijn vader homo werd
Auteur: Endre Lund Eriksen
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000329564
Voor Young Adults.

Lees ook:Red de witte walvis!
Lees ook:Het molletje in de zomer – Zdeněk Miler
Lees ook:Tijdelijk geen berichten op Kinderboeken.blog.nl door zwangerschapsverlof
Lees ook:Het grote Kaatje kijk- en zoekboek: Dieren & Zomer
Lees ook:Het oppasmonster – Tuutikki Tolonen

1 Reacties // Reageer

One thought on “De zomer waarin mijn vader homo werd – Endre Lund Eriksen

  1. Arvid van Boekel

    Goeie naam heeft de hoofdpersoon! ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>