Het jaar dat de wereld op zijn kop stond – Clare Furniss

Het jaar dat de wereld op zijn kop stondSchrijfster Clare Furniss studeerde in Cambridge en werkte jarenlang in de PR. Het jaar dat de wereld op zijn kop stond is haar debuutroman voor kinderen van 12 jaar en ouder. Het is een jeugdboek voor de liefhebbers van Jenny Downham (Voor ik doodga) en Annabel Pitcher (Mijn zus woont op de schoorsteenmantel).

Het verhaal gaat over de 15-jarige Pearl. Haar moeder overlijdt bij de geboorte van haar halfzusje, waardoor – heel begrijpelijk – Pearl’s leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Ze is heel boos: op het lot, op haar stiefvader die zo nodig een baby wilde, en nog het meest op haar babyzusje, die ze ‘de rat’ doopt.

De roman beschrijft het jaar na haar moeder’s dood; een jaar met hartverscheurende, maar ook grappige momenten – een jaar waarin Pearl rouwt, op zoek gaat naar haar biologische vader, het bestaan van haar halfzusje moet accepteren, voor het eerst verliefd wordt, en langzaam maar zeker volwassen wordt – met vallen en opstaan.

Volgens de Sunday Times lijken verhalen over rouw alomtegenwoordig, maar is het juist dit boek dat zich onderscheidt van de rest door de “levensechte, complexe karaktertekening”. Uiteindelijk is het een “feelgood boek dat de rauwe pijn om een groot verlies niet uit de weg gaat”, aldus de Engelse krant. Ook de Daily Mail raadt het boek aan: “Dit sterke, ontroerende debuut verdient het om meerdere keren herlezen te worden.”

Titel: Het jaar dat de wereld op zijn kop stond
Auteur: Clare Furniss
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117201
Voor kinderen vanaf 12 jaar.

Lees ook:De IJzeren Prinses (De Helse Creaties 3) – Cassandra Clare
Lees ook:De koperen vuist (Magisterium 2) – Holly Black & Cassandra Clare
Lees ook:De kronieken van Bane – Cassandra Clare
Lees ook:Hallo, tot ziens en alles daartussen – Jennifer E. Smith
Lees ook:Het renpaard dat niet wilde racen – Clare Balding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>