Klassieker: Stella. Ster van de zee – Gerda Dendooven

Stella Ster van de zeeStella. Ster van de zee is het warme en ontroerende verhaal van de veelbekroonde prentenboekenmaakster Gerda Dendooven over een universeel en actueel thema om voor te lezen en zelf te lezen.

Een visser vindt op een dag een klein meisje in zijn netten. Waar komt ze vandaan, wie is ze, wie zijn haar ouders? Niemand weet het. Daarom beslissen de man en de vrouw om het kind te houden. Ze noemen haar Stella Maris, Ster van de Zee.

Stella gaat naar school, wordt een kind onder de kinderen van het dorp. Maar ze groeit heel hard en blijft groeien, tot ze te groot wordt voor de klas, voor haar bed, zelfs voor het huis.

Ze voelt zich anders, niet meer thuis, en besluit om op zoek te gaan naar het land waar ze vandaan komt. Stella vertrekt weer over zee, maar niet zonder de belofte altijd van haar pleegouders te blijven houden…

Gerda Dendooven liet zich voor dit verhaal inspireren door onthutsende foto’s van aangespoelde vluchtelingen, en de verschrikkingen van kinderen in oorlogsgebied. Maar ook door het universele verhaal over anders zijn, en je roots willen vinden. Stella is daarom ook een sprookje over eenzaamheid en je plaats zoeken in de grote wereld..

Titel: Stella. Ster van de zee
Auteur: Gerda Dendooven
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045119397
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Woutertje Pieterse Prijs 2017 voor Stella
Lees ook:Het perfecte cadeau – Stella J. Jones
Lees ook:Wintervuur. Verhalen voor koude dagen – Carl Norac
Lees ook:De val van de goden – Michael De Cock
Lees ook:Wie klopt daar – Bart Moeyaert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>