Klassieker: Het grote billenboek – Guido Van Genechten

Het grote billenboekHet grote billenboek van Guido van Genechten bevat een schat aan billen; dikke, dunne, zachte, gestreepte, gevlekte… en nog heel wat andere. Een grappig potjesboek voor kleuters.

Het zinnetje ‘iedereen heeft twee billen’ viel Guido van Genechten in toen hij liep te winkelen in de supermarkt. Het was de aanzet tot Het grote billenboek, zijn succesvolle potjesboek dat nu als klassieker op groot formaat herdrukt is.

“Invallen krijg ik op de gekste plekken en op de gekste momenten. En dan is het voor mij zaak om ze onmiddelijk op te schrijven, want zo snel als een inval komt, zo snel is hij ook weer weg. Zo liep ik een keer te winkelen in de supermarkt.

Waarschijnlijk was ik ter hoogte van de afdeling luiers, toen het zinnetje ‘iedereen heeft twee billen’ door mijn hoofd schoot. Meteen herkende ik het potentieel ervan. In paniek zocht ik mijn zakken af naar iets om mee te schrijven en iets om op te schrijven. Tevergeefs.

Snel liep ik naar de afdeling schoolgerei om met een gloednieuwe pen in een gloednieuw opschrijfboekje mijn geniale zinnetje ‘iedereen heeft twee billen’ te noteren – de aanzet tot Het grote billenboek, een van mijn succesvolste titels tot op de dag van vandaag. Het spreekt voor zich dat ik de pen en het boekje daarna netjes betaald heb aan de kassa.” - Guido van Genechten

Het grote billenboek Illustratie

Titel: Het grote billenboek
Auteur: Guido van Genechten
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044825572
Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Lees ook:Klassieker: Het grote slaapboek – Guido Van Genechten
Lees ook:Wat een geluk dat ik jou gevonden heb – Guido Van Genechten
Lees ook:Klein wit visje en zijn papa – Guido van Genechten
Lees ook:Tobor – Guido van Genechten
Lees ook:Friemeldiertjes – Guido van Genechten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>