Doei! – Edward van de Vendel

Doei!Voor het eerst hebben schrijver Edward van de Vendel en illustrator Marije Tolman hun krachten gebundeld. Dit resulteerde in een fantasierijk prentenboek over de kracht van dromen en het verjagen van nachtmerries.

Elke nacht, in haar droom, vliegt Maartje weg. Samen met haar knuffels zweeft ze over huizen, bergen en eilanden, tot ze weer wakker wordt. Haar broer Bor vindt die dromen maar niets. Dromen zijn verzonnen; ze zijn niet echt.

Als Maartje vraagt wat Bor dan doet in zijn dromen, wordt hij boos. ‘Ik droom nooit ergens over. Helemaal nooit!’ Als Bor gaat slapen, dan roept hij altijd ‘Doei!’ naar Maartje. Vandaar dat de titel van het prentenboek Doei! is geworden.

De volgende nacht weet Maartje ineens wel wat ze moet doen met Bor. Ze legt haar knuffels bij haar slapende broer in bed. En dan begint de droom van Bor. Samen met Joni en haar knuffels vliegt hij weg…

Doei! is een herkenbaar verhaal over nachtmerries en vliegdromen met prachtige, kleurrijke ‘vliegende’ prenten van Marije Tolman.

Titel: Doei!
Auteur: Edward van de Vendel
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117317
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:Leespluim mei 2015: Doei! – Edward van de Vendel
Lees ook:Het eiland – Marije en Ronald Tolman. Betoverend mooi!
Lees ook:Het boek – Marije & Ronald Tolman
Lees ook:Springende pinguïns en lachende hyena’s
Lees ook:Stem op de okapi – Edward van de Vendel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>