Met jou ga ik echt niet mee – Dagmar Geisler

Met jou ga ik echt niet meeOmdat je er als ouder niet aan moet denken dat je kind zoiets overkomt. Misschien dat dit prentenboek helpt goede afspraken te maken over met vreemden meegaan.

“Niet met vreemden meegaan!” Herkenbaar voor ouders en voor kinderen. Maar in de praktijk is het niet altijd een vreemde die bijvoorbeeld aanbiedt een kind naar huis te brengen. Wat doe je als kind als je op het schoolplein staat te wachten en die vriendelijke meneer uit de buurt stelt voor je wel even een lift naar huis te geven??  Met jou ga ik echt niet mee! leert kinderen stevig in hun schoenen te staan en dat ze alleen mee moeten gaan met diegene waarmee afgesproken is.

Dit boek, met heldere illustraties van Dagmar Geisler, biedt niet alleen een leuk verhaal over een verstandig meisje, maar geeft ouders en verzorgers ook handvatten om kinderen te leren goed op zichzelf te passen.

Kindermisbruik vindt vaak in de directe omgeving van het kind plaats
Daarom is het belangrijk dat kinderen leren om alleen mee te gaan met iemand met wie ze een afspraak hebben, en ook met bekenden voorzichtig te zijn. Achterin staan ook wat websites waar kinderen en ouders informatie en hulp kunnen vinden. En een lijst die je samen met je kind kunt invullen.

PrintTitel: Met jou ga ik echt niet mee
Tekst en illustraties: Dagmar Geisler
Uitgeverij: nbd biblion
ISBN: 9789462020382
Vanaf ongeveer vier jaar

Lees ook:ADV: Laat je kind niet vallen
Lees ook:De leukste kinderboeken bestel je bij Lobbes
Lees ook:Een perfect kind? – Michaël Escoffier
Lees ook:Owie en het geheime ding – Marianne Fraiquin en Henderien Steenbeek
Lees ook:Mijn eerste Van Dale – Liesbeth Schlichting & Betty Sluyzer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>