Super Scratch Programmeeravontuur! – The LEAD-Project

Super Scratch ProgrammeeravontuurScratch is de razendpopulaire educatieve programmeertaal die door kinderen over de hele wereld gebruikt wordt, thuis en op school. Door kleurrijke blokken code onder elkaar te slepen, leren kinderen de basis van programmeren en maken ze coole games en animaties.

Met de eenvoudige stap-voor-stap uitleg en leuke programmeeropdrachten in dit boek ontwerpen kinderen in een middag hun eigen computerspel dat ze direct kunnen spelen. Dit vrolijke stripboek leert kinderen de principes van programmeren, zoals het gebruiken van variabelen, herhalingen en het belang van een logische volgorde.

Het staat vol ideeën voor games en is perfect voor beginnende programmeurs vanaf 8 jaar. Scratch (versie 2.0) is gratis en je kunt er meteen via je internetbrowser mee aan de slag, software downloaden is niet nodig.

The LEAD Project (Learning through Engineering, Art, and Design) is opgericht door de Hong Kong Federation of Youth Groups en het Media Lab van MIT, het Massachusetts Institute for Technology

Titel: Super Scratch Programmeeravontuur!
Auteur: The LEAD-Project
Uitgeverij: Nieuwezijds
ISBN: 9789057124761
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Programmeren voor kinderen: Games – Carol Vorderman
Lees ook:Ik kan al programmeren met Scratch – Rosie Dickins, Jonathan Melmoth & Louie Stowell
Lees ook:Programmeren voor kinderen: Projects – Carol Vorderman
Lees ook:Het officiële ScratchJr-boek – Marina Umaschi Bers & Mitchel Resnick
Lees ook:Programmeren voor kinderen – Carol Vorderman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>