We gingen achter hamsters aan – Bibi Dumon Tak

We gingen achter hamsters aanGouden Griffel-winnares Bibi Dumon Tak wordt ook wel de “koningin van de kinderboekennon-fictie” genoemd. Ze won al meerdere Griffels en schrijft voornamelijk boeken over dieren voor kinderen, jongeren, maar ook voor volwassenen. In oktober 2014 verscheen haar nieuwe non-fictie boek We gingen achter hamsters aan.

Na een intensieve training ging schrijfster Bibi Dumon Tak regelmatig mee als dierenhulpverlener op de dierenambulance. Ze probeert dieren in nood te helpen met de hulp van haar collega’s. Hierdoor kwam ze steeds in bijzondere situaties terecht. Deze schreef ze op en dit resulteerde in spannende, ontroerende, en soms zelfs grappige verhalen. En bovenal zijn alle verhalen niet verzonnen, maar waargebeurd!

Het kan voor dieren soms erg lastig zijn in onze mensenwereld. Wanneer er een zwaan op de vluchtstrook naast de snelweg landt, is dit natuurlijk erg gevaarlijk voor mens en dier. Soms klimt er ook weleens een kat in een boom of op een veel te hoog dak en durft dan niet meer alleen naar beneden. Ook kan een vleermuis zomaar besluiten om zijn winterslaap te houden in een liftschacht.

Bibi Dumon Tak deelt deze verhalen met ons en vertelt hoe belangrijk het bestaan van de dierenambulance is. De dierenambulance is er namelijk om alle dieren in nood te helpen. Zelfs als er hamsters zijn ontsnapt; de vrijwilligers van de dierenambulance helpen dan gewoon met zoeken. Daarbij geeft de schrijfster ook nog handige dieren-ehbo-tips in het boek en bevat het boek mooie foto’s. Het boek is het eerste deel van een nieuwe reeks waargebeurde verhalen over het helpen van dieren in nood.

Titel: We gingen achter hamsters aan
Auteur: Bibi Dumon Tak
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117188
Voor kinderen van 9 jaar en ouder.

Lees ook:Mee met de dierenambulance – Bibi Dumon Tak
Lees ook:We gingen op krokodillenjacht – Bibi Dumon Tak
Lees ook:Het koeienparadijs – Bibi Dumon Tak & Hans van der Meer
Lees ook:Bibi’s doodgewone dierenboek – Bibi Dumon Tak en Fleur van der Weel
Lees ook:Ik wil ook! Annemarie van Haeringen en Bibi Dumon Tak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>