De wereld van Harry Potter

De wereld van Harry Potter van Allan Zola Kronzek & E. Kronzek. Ga op ontdekkingsreis naar de wereld van Harry Potter met dit boek!

Iedereen die J.K. Rowlings boeken over de tovenaarsleerling Harry Potter gelezen heeft, weet dat Harry apetrots is op zijn bezemsteel (een echte Vuurflits!) en dat Hermeliens favoriete vak Voorspellend Rekenen is. Maar niet iedereen weet dat de magische praktijken waarmee Harry op Zweinstein te maken krijgt, niet alleen aan de fantasie van J.K. Rowling ontsproten zijn. Ze hebben vaak ook een historische achtergrond.

Deze reisgids door de magische wereld van Harry Potter laat zien dat bezweringen, bezemstelen, fabeldieren en andere magische zaken vaak een oorsprong hebben die honderden of zelfs duizenden jaren in het verleden ligt. Zo gebruikte men al in de oudheid voorspellend rekenen bij het waarzeggen, en komt de hippogrief voor in verhalen uit de achtste eeuw.
Verder ontdek je in dit boek:
- hoe je theeblaadjes moet lezen;
- waar je een basilisk kunt vinden;
- wie de eerste onzichtbaarheidsmantel droeg;
- waar boemannen vandaan komen;
- waarom men in de oudheid bang was voor uilen;
- en nog veel meer!
Allan Zola Kronzek is goochelaar en leraar in de geschiedenis van de magie. Zijn dochter, Elizabeth Kronzek, is schrijfster en historica.Over De wereld van Harry Potter:

‘Deze alfabetische opgestelde reisgids voor aankomende tovenaars geeft populair-wetenschappelijk zicht op de historische achtergronden van de magische wereld zoals J.K. Rowlings ze heeft gebruikt voor de realiteit waarmee haar jonge held zich omringt in de eerste vier delen. De auteur is een Amerikaanse goochelaar en leraar in de magische geschiedenis, zijn dochter is historica en heeft voor het schrijfwerk gezorgd. Samen hebben ze een prachtig boek met talloze inspirerende, originele historische zwartwitillustraties gemaakt. Vooral de omslag is een kosmisch juweel in blauw en zilver met in ovaal goud Zweinstein plus uil. We reizen van Aardmannetje en Amulet via Hippogrief en Kappa naar Verboden Bos en Zompelaar. De drieentachtig onderwerpen worden informatief en speels uitgewerkt met steeds aan het einde een verwijzing naar hoofdstuk en bladzijde in het betreffende Potterboek. Vooral scholieren vanaf ca. 14 jaar zullen ervan smullen als er een werkstuk moet komen, hoewel het boek niet speciaal voor kinderen geschreven lijkt. Achterin uitgebreid literatuuroverzicht en internetbronnen. Deze editie is voorzien van een apart uitgegeven katern met aanvullingen uit ‘Harry Potter en de Orde van de Feniks’.

Biblion, RedactieAuteurs: Allan Zola Kronzek & E. Kronzek
Leeftijdsadvies: 10+
Pagina’s: 299
Is verschenen

 

 

 

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

Lees ook:Lego Harry Potter: Jaren 1-4 verschijnt mei 2010 + filmpje
Lees ook:Miljoen bezoekers voor Harry Potter
Lees ook:Harry Potter-tour komt naar Haarlem
Lees ook:Harry Potter: The Exhibition in Boston
Lees ook:Vanavond op tv! Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>