Het licht schijnt overal

Verhalen voor en over kerst. Een prachtig cadeau voor onder de kerstboom! Het licht schijnt overal van Janny van der Molen & Els van Egeraat.

Janny van der Molen zocht naar antwoorden op vragen rond het kerstfeest. Die verwerkte ze vervolgens in soepel geschreven voorleesverhalen, geschikt voor een brede groep kinderen. Hoe kwamen we aan die datum van 25 december? Wie weet dat de eerste levende kerstbal is bedacht door Franciscus van Assisi, en dat de Amerikaanse Kerstman waarschijnlijk van onze Nederlandse Sinterklaas stamt?

 

Ook de Islam kent het geboorteverhaal van Jezus. Hier heet Jezus Isa en zijn moeder Maryam. Dat je elkaar een zoen kunt geven onder de maretak, hebben we te danken aan de Noorse godin Frigg. En een beroemd kerstlied werd gemaakt door Maarten Luther.

Het licht schijnt overal… Bij de eerste kerststal in de Italiaanse bergen. Boven het Behouden Huis op Nova Zembla. Tijdens de geboorte van Isa onder een dadelboom en boven de stal in Bethlehem. Na (voor)lezing van dit kleurrijke boek weet je veel meer over de achtergrond en geschiedenis van het kerstfeest. Maar je hebt ook heerlijk weg kunnen dromen bij sfeervolle verhalen die je terugvoeren naar andere tijden en landen!

Verhalen over Kerstmis

Gezinsboek
Pagina’s: 144
Verschijnt: november 2008

 

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

Lees ook:Klassieker: Helden! – Janny van der Molen
Lees ook:Grote gevoelens – Janny van der Molen
Lees ook:Alles wat je wilt weten over Kerst (en nog veel meer!) – Gaby Kuijpers, Natalie van der Horst & Ellen de Roos
Lees ook:Vrolijk kerstfeest, muis (leuk boekje voor de kleine)
Lees ook:Buiten is het oorlog – Janny van der Molen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>