Hetty – Hetty Verolme

Hetty‘Ik hoop dat mijn boek kinderen van nu helpt om de verschrikkelijke gevolgen van vooroordelen en haat te zien.’ Hetty Verolme zei dit over haar onlangs verschenen boek Hetty, de Young Adult-versie van haar boek voor volwassenen.

Hetty is een aangrijpend, waargebeurd verhaal over de Tweede Wereldoorlog. In deze jongereneditie van haar boek De kleine moeder van Bergen-Belsen vertelt ze hoe ze als veertienjarig meisje Bergen-Belsen overleefde.

Hetty is nog maar een meisje als zij samen met haar ouders en haar broertjes naar Bergen-Belsen wordt gedeporteerd. Daar brengt ze veertien lange maanden door in de kinderbarak. Als een van de oudste kinderen wordt Hetty daar ‘de kleine moeder’ van zo’n veertig kinderen.

Ze zijn gedwongen getuige van vreselijke gebeurtenissen die geen kind ooit zou moeten zien. Hetty ontfermt zich over de baby’s, de kleuters en de kinderen en zorgt ervoor dat zij zo goed mogelijk deze vreselijke tijd doorkomen.

Titel: Hetty
Auteur: Hetty Verolme
Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 9789026622038
Voor Young Adult.

Lees ook:SpangaS Vuurwerk – Hetty Kleinloog
Lees ook:Eline in love (For Girls Only!) – Hetty van Aar
Lees ook:Vakantie vol verrassingen
Lees ook:De T van Twijfel (For Girls Only!) – Hetty van Aar
Lees ook:Love Stories: Yelien en Blue Boy (For Girls Only!) – Hetty van Aar & Danny De Vos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>