Charlie en Eddie – Paul Dowswell

Charlie en EddieTwee jongens vechten in een oorlog.. Zullen ze de oorlog overleven? Charlie en Eddie is het nieuwe jeugdboek van Paul Dowswell over twee broers die zij aan zij vechten in de Eerste Wereldoorlog.

Dit boek is geschreven in korte zinnen en makkelijke woorden, waardoor het ook heel geschikt is voor kinderen met leesproblemen.

De broers Eddie en Charlie, 17 en 18 jaar oud, vinden een foto van twee Engelse soldaten op een strand in Frankrijk. Ze hebben het geweer met bajonet in de hand en staan op het punt zich te storten in het oorlogsgeweld.

Wat Eddie en Charlie (nog) niet weten is dat de twee soldaten hun oud-ooms zijn, die in hun enthousiasme om de Duitsers te verslaan hebben getekend voor een zogenoemd vriendenbataljon. Wat als een romantische heldendaad begint, eindigt voor de twee rekruten in een nachtmerrie. Een aangrijpend boek van de auteur van Ausländer.

Titel: Charlie en Eddie
Auteur: Paul Dowswell
Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 9789026621994
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:11 november – Paul Dowswell
Lees ook:Koning Eddie en het machtige monster (Koning Eddie 2) – Andy Riley
Lees ook:Sector 20 – Paul Dowswell
Lees ook:Getekend door de oorlog – Karla Stoefs
Lees ook:Gevaarlijk geheim – Jan Heerze

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>