Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal – Jan Paul Schutten

Achter de schermen bij het NOS JeugdjournaalHet bekendste nieuwsprogramma voor kinderen, het NOS Jeugdjournaal, bestaat maar liefst 35 jaar! Vanwege dit jubileum mocht Gouden Griffel-winnaar en Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten een kijkje nemen achter de schermen én hier een boek over schrijven.

Elke dag is er een nieuwe uitzending van het NOS Jeugdjournaal op tv. Maar hoe komt zo’n uitzending tot stand en wat komt er allemaal bij kijken? Jan Paul Schutten mocht een paar dagen meelopen.

Hij onthult alle geheimen van het Jeugdjournaal in Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal! Wat is eigenlijk nieuws? Hoe wordt het nieuws van de dag gekozen?

En hoe worden eigenlijk de filmpjes en nieuwsitems gemaakt? Wie werken eraan mee en wie doet wat? Hoe werkt een presentator? Maar ook alles rondom de uitzending zelf: make-up, kleding en… bloopers!

Dit boek geeft een superleuke inkijk voor jong en oud in de wereld van het NOS Jeugdjournaal en laat zien wat er de afgelopen 35 jaar allemaal is gebeurd en veranderd. De grappige en vrolijke illustraties zijn gemaakt door Katrien Holland.

Achter de schermen Illustratie

Titel: Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal
Auteur: Jan Paul Schutten
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020673623
Voor kinderen vanaf 8/9 jaar.

Lees ook:Jan Paul Schutten schrijft boek over NOS Jeugdjournaal
Lees ook:Superslimme dieren – Jan Paul Schutten
Lees ook:Binnenstebinnen – Jan Paul Schutten & Arie van ‘t Riet
Lees ook:Help de Kinderboekenambassadeur!
Lees ook:Mijn superleuke zoekboek – Lila Leiber

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>