Eerwraak

Eerwraak is het vijfde boek in de realityreeks van Helen Vreeswijk. Haar boeken hebben veel succes, zowel bij jongeren als bij volwassenen. Door haar werk bij de recherche komt ze dagelijks in contact met probleemjongeren. Ze put haar inspiratie uit de praktijk en weet zich perfect te verplaatsen in hun leefwereld.

Een stukje uit het boek:
‘Dat gerotzooi met die jongen is afgelopen. Jij blijft uit zijn buurt. Je praat niet meer met hem, je kijkt niet naar hem. Hij bestaat niet meer. Ben ik duidelijk?’ Letiva beet op haar onderlip en zette zich schrap. ‘Ik hou van hem, mam.’ Ze zocht tevergeefs steun bij haar moeder. De vrouw schudde afkeurend haar hoofd, wreef in haar handen en ontweek de blik van haar dochter. Je houdt niet van hem, hoor je.’

De zeventienjarige Sam Visser wordt smoorverliefd op het beeldschone Afghaanse meisje Letiva. Letiva is geboren en opgegroeid in Nederland maar volgens de regels van haar cultuur grootgebracht. Ze draagt een hoofddoek en heeft van huis uit geleerd dat ze moet oppassen voor jongens en hen maar beter kan negeren. Maar als Letiva Sam leert kennen, valt zij onmiddellijk voor Sams charme. Ze weet echter dat het een taboe is om met een jongen thuis te komen, laat staan een niet-moslim!

Het wordt een moeizame maar innige relatie die voor de buitenwereld angstvallig verborgen wordt gehouden, maar het paar neemt steeds meer risico’s. Het geheim komt aan het licht en dat is het begin van een heleboel problemen.

‘Lezen is weten, weten is herkennen, herkennen is voorkomen.’
Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk zit ook op hyves: http://helenvreeswijk.hyves.nl/

Auteur: Helen Vreeswijk
Aantal pagina’s: 368
Leeftijdsadvies: 15+
Reeds verschenen

Lees ook:Tip van de week! Eerwraak van Helen Vreeswijk
Lees ook:Preview Over the edge
Lees ook:Ontvoerd – Helen Vreeswijk
Lees ook:Hoofdpersonen en auteurs zitten op hyves!
Lees ook:Over the edge

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eerwraak

  1. Kim

    dit boek is zo mooi!! Je moet het lezen!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>