Het schrift van Perle – Timothée de Fombelle

Het schrift van PerleHet schrift van Perle is een meeslepende roman van Timothée de Fombelle over van elkaar gescheiden geliefden. In dit boek worden fantasy en realisme op een originele manier gecombineerd.

Joshua Perle is verbannen naar onze wereld, naar het Parijs van de jaren dertig. Maar hij wil terug naar zijn eigen wereld, die van feeën, sprookjesprinsen en magie. Daar wacht zijn grote liefde op hem, dat weet hij zeker.

Hij móét een manier vinden om bij haar te komen. Maar hoe kan hij een wereld bereiken waarvan iedereen zegt dat die alleen in de fantasie en in boeken bestaat?

De Franse schrijver Timothée de Fombelle is internationaal zeer succesvol. Toby Lolness werd in veel landen bekroond – in Nederland kreeg hij er een Zilveren Griffel voor. Met Het schrift van Perle bewijst hij opnieuw dat hij een rasverteller is die liefde, geschiedenis en avontuur verrassend met elkaar weet te verbinden.

Wie kon nu weten dat ze een fee was geweest? Ze was uit het raam van de toren ontsnapt door haar kleren kapot te scheuren en als een touw aan elkaar te knopen. Klimmen feeën op die manier langs kasteelmuren naar beneden? Het enige wat ze nog aanhad, was een lang wit hemd dat ze later in het maanlicht van een waslijn had gepakt.

Ze rende in het donker over het zand. Een dag geleden had ze al haar toverkracht afgestaan. Nu was ze een gewoon meisje. Alleen iets verwarder, iets rustelozer, iets mooier dan de meisjes van haar leeftijd.

Titel: Het schrift van Perle
Auteur: Timothée de Fombelle
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045119175
Voor Young Adults.

Lees ook:Onze zomer
Lees ook:Rennen over takken!
Lees ook:Kom van dat dak, juf! (Juf Fiep 11) – Corien Oranje
Lees ook:Onze zomer
Lees ook:Niemand en ik – Bart Mertens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>