Dwaaleiland – Melissa de la Cruz

DwaaleilandWie is er niet opgegroeid met Disney? In elk avontuur van deze productiemaatschappij zit er wel een echte Disney-schurk. ‘Long Live Evil!’ Jazeker, alle schurken van Disney zijn nu terug!

Cruella de Ville, de boze koningin uit Sneeuwwitje, Jafar, Maleficent… iedereen weet hoe de traditionele Disney-verhalen aflopen, maar waar zijn de schurken nu? Maak je borst maar nat want ze zijn druk bezig met gemene plannen maken.

De bekende schurken uit de Disney-klassiekers zijn met hun kinderen verbannen uit het koninkrijk Auradon naar Dwaaleiland. Hun kinderen Mal, Evie, Jay en Carlos zijn al net zulke onruststokers als hun gemene ouders. Ze zijn druk bezig snode plannen te beramen om weer aan de macht te komen in Auradon.

Het boek Dwaaleiland van Melissa de la Cruz is de prequel bij de film Descendants, die vanaf oktober te zien is op het Disney Channel. Het is een spannend, nieuw verhaal voor alle fans van de Disney-klassiekers.

Er was eens een eiland waar alleen maar slechteriken woonden. Schurken die jaren en jaren geleden massaal verbannen waren uit het Verenigd Koninkrijk Auradon naar dit oord, dat de naam Dwaaleiland droeg. Onder een koepel die elke vorm van magie en tovenarij onmogelijk maakte, sleten deze sinistere, schurkachtige slechteriken hun dagen. Voor altijd en eeuwig, zoals koning Beest bevolen had.

Altijd en eeuwig is best heel lang, zo blijkt. Langer dan de toverslaap van een mooie prinses. En zelfs langer dan de eindeloze haarwaterval van een meisje in een toren. Langer dan een week duurt als je tot kikker omgetoverd bent, en zeker heel veel langer dan het wachten op die prins op dat witte paard die eindelijk je voet eens in dat glazen muiltje steekt.

Ja. Altijd en eeuwig duurt echt heel, heel erg lang. Al tien jaar, inmiddels. Tien lange jaren waarin de legendarische slechteriken niet van hun ronddrijvende rots, hun gevangenis, af waren geweest.

Titel: Dwaaleiland
Auteur: Melissa de la Cruz
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000346295
Voor Young Adults.

Lees ook:Terug naar Dwaaleiland (Dwaaleiland 2) – Melissa de la Cruz
Lees ook:Disney geeft feestje om begin Rapunzel productie te vieren
Lees ook:Enid Blyton’s De vijf op Jetix
Lees ook:Voor eeuwig en altijd – Sarah Dessen
Lees ook:Er zijn zoveel goede, spannende en leuke gedichten voor kinderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>