De schaduw van de slang (De avonturen van de familie Kane 3) – Rick Riordan

De schaduw van de slangDe schaduw van de slang is het spannende slot van Rick Riordan’s intrigerende trilogie De avonturen van de familie Kane. Rick Riordan is ook hier een hele populaire schrijver; van zijn boeken zijn er in Nederland en Vlaanderen al meer dan 135.000 exemplaren verkocht.

Na de Griekse en de Romeinse goden brengt Riordan ook de Egyptische godenwereld tot leven in deze trilogie. De vraag is nu: kunnen Carter en Sadie Kane de wereld redden?

Toen de jonge tovenaars leerden hoe je het pad van de oude Egyptische goden volgt, wisten ze dat ze een belangrijke rol zouden moeten gaan spelen bij het herstel van Ma’at (orde) in de wereld. Wat ze niet wisten was hoe chaotisch de wereld zou worden.

De Chaos-slang Apophis is ontwaakt en dreigt de aarde in drie dagen tijd te vernietigen. De magiërs zijn verdeeld, de goden verdwijnen en degenen die overblijven zijn zwak. Wat kunnen een paar tieners beginnen tegen deze chaos?

Er is een manier om Apophis te stoppen, maar het is zo moeilijk dat het Carter en Sadie hun leven zou kunnen kosten, als het al werkt. Ze zouden wel gek moeten zijn om het te proberen. Nou, noem ze gek!

Sadie Kane hier. Als je dit hoort: gefeliciteerd! Je hebt de Dag des Oordeels overleefd. Ik wil bij dezen mijn verontschuldigingen aanbieden indien je overlast hebt ondervonden van het eind van de wereld. De aardbevingen, opstanden, rellen, tornado’s, overstromingen, tsunami’s en natuurlijk de reuzenslang die de zon opslokte… Ik ben bang dat het meeste daarvan onze schuld was.

Carter en ik vonden dat we in elk geval moesten uitleggen hoe dat allemaal is gekomen. Waarschijnlijk wordt dit onze laatste opname. Tegen de tijd dat je ons verhaal hebt gehoord, zal de reden daarvoor duidelijk zijn. Onze problemen begonnen in Dallas, waar de vuurspuwende schapen de Toetanchamon-expositie verwoestten.

Titel: De schaduw van de slang
Serie en deel: De avonturen van de familie Kane 3
Auteur: Rick Riordan
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000344529
Voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar.

Lees ook:Percy Jackson en de andere helden – Rick Riordan
Lees ook:Het verdoemde zwaard (Magnus Chase en de goden van Asgard 1) – Rick Riordan
Lees ook:De hamer van Thor (Magnus Chase en de goden van Asgard 2) – Rick Riordan
Lees ook:Het verborgen orakel (De beproevingen van Apollo 1) – Rick Riordan
Lees ook:Percy Jackson en de bliksemdief

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>