Deep blue (Waterfire Saga 1) – Jennifer Donnelly

Deep blueDe internationale bestsellerauteur Jennifer Donnelly heeft inmiddels al twee boeken geschreven voor haar serie Waterfire Saga 1. Het eerste boek, Deep blue, werd vorig jaar uitgebracht in het Nederlands met als ondertitel Geheimen van de zee.

Het tweede deel, Rogue wave, is nog niet beschikbaar in het Nederlands, maar je kan de boeken natuurlijk ook in het Engels lezen. Donnelly schrijft boeken voor volwassenen en kinderen, schreef al verschillende succesvolle series en werd al meerdere malen met een prijs bekroond. De Waterfire Saga 1 is een fantasy boek en gaat over zeemeerminnen.

De zeemeerminnen leven diep in de oceaan. Op de ochtend van haar verloving ontwaakt Serafina, een zeemeermin van de Middellandse Zee, met vreemde dromen in haar hoofd. Die voorspellen de terugkeer van een eeuwenoud kwaad.

Wanneer de pijl van een moordenaar Sera”s moeder vergiftigt, moet Sera op zoek naar het brein achter de moord om een oorlog te voorkomen. Geleid door haar schimmige dromen, zoekt Sera vijf andere zeemeerminheldinnen van de zes zeeën. Samen vormen zij een onverbrekelijke zusterband en ontdekken ze een samenzwering die het bestaan van hun wereld bedreigt.

Wil je weten welke zeemeermin jij bent? Doe dan de (Engelse) test op de website over de Waterfire Saga. Er is ook een nummer met de titel Open Your Eyes dat is gebaseerd op het eerste boek, Deep blue. Je kunt hieronder luisteren naar dit nummer van Bea Miller. En via de website kun je het ook nog eens gratis downloaden!

Titel: Deep blue (Geheimen van de zee)
Serie en deel: Waterfire Saga 1
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000338429
Voor Young Adults.

Lees ook:De zwarte parel (Waterfire Saga 4) – Jennifer Donnelly
Lees ook:De blauwe diamant (Waterfire Saga 2) – Jennifer Donnelly
Lees ook:Donker getij (Waterfire Saga 3) – Jennifer Donnelly
Lees ook:De gloed van gedoofde sterren (Ventura Saga 2) – Kate Ling
Lees ook:Wauw wat gaaf. De schoenen van de zeemeermin app voor iPad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>