Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! – Naima El Bouzidi

Hoe Farah meedoet met de Ramadan zonder te vastenZijn we op aarde eigenlijk wel zo verschillend? Lijken we toch eigenlijk stiekem niet best veel op elkaar? Bzzidi Media brengt boeken uit voor onze multiculturele samenleving. Zo ook het boek Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!.

Op een speelse manier laat Bzzidi Media via hun boeken zien welke gebruiken, waarden en normen kinderen meekrijgen. Voor kinderen van niet-westerse komaf is dit herkenbaar en voor andere kinderen is het een kijkje in een andere wereld.

Het is bijna Ramadan. De ouders van Farah kijken ernaar uit en zeggen dat de Ramadan een feestmaand is. Maar Farah vindt het eigenlijk een beetje saai. Dat komt omdat zij en haar broertje Akram tijdens de Ramadan meestal helemaal alleen moeten eten.

Papa en mama vinden het jammer dat Farah de Ramadan saai vindt, maar ze begrijpen het wel. Niet samen eten is ook ongezellig. Daarom leggen ze haar uit waarom Allah de Ramadan heeft bedacht.

Om de Ramadan wat leuker te maken, nemen ze Farah mee in de avonturen van de twee eekhoorntjes Rama en Dan en laten ze haar zien hoe ook zij mee kan doen met de Ramadan. Zonder te vasten!Farah Ramadan Illustratie

Het boek bevat kleurige, informatieve illustraties van Sun Jung Hwang en opent met een pagina vol leuke, praktische weetjes over de Ramadan. Vervolgens begint het verhaal dat eigenlijk uit twee delen bestaat: het verhaal van Farah en het verhaal van haar moeder over de twee eekhoorntjes Rama en Dan.

Op een leuke manier weet de schrijfster van de tekst, Naima El Bouzidi, lezers te informeren over de Ramadan. Met het verhaaltje over Rama en Dan gaat ze nog wat dieper in op de achterliggende gedachte van de Ramadan, ‘een zo goed mogelijk mens zijn’. Een aanrader voor kinderen (en ouders) die meer willen weten over dit feest!

Titel: Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!
Auteur: Naima El Bouzidi
Uitgeverij: Bzzidi Media
ISBN: 9789492253002
Om voor te lezen vanaf 4/5 jaar en zelf te lezen vanaf 9/10 jaar.

Lees ook:Twee vechtende eekhoorntjes – Rachel Bright
Lees ook:Leuk leesboek over cultuurverschillen
Lees ook:Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? – Francine Oomen
Lees ook:Leeslijst Ramadan
Lees ook:Selfie – Mariëtte Middelbeek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>