Oliver – Edward van de Vendel

OliverEr is nu een vernieuwde editie van Edward van de Vendel’s klassieker De dagen van de bluegrassliefde verschenen. Het boek verscheen in 1999 en werd in 2000 bekroond met een Gouden Zoen voor beste jeugdroman. Daarnaast is er ook een nieuw boek verschenen: Oliver.

In het eerste boek is Tycho Zeling achttien en na zijn eindexamen gaat hij voor het eerst alleen op reis: hij wordt junior assistant in een Amerikaans kinderkamp. Daar sluit hij meteen vriendschap met de Noor Oliver, even oud als Tycho en voetballer. Het wordt een zinderende zomer, die hun leven voor altijd verandert.

Volgens de jury van de Gouden Zoen is het “literair en psychologisch een uiterst knappe roman, die tegelijkertijd bijzonder leesbaar en spannend is – een bewijs van Van de Vendels grote vakmanschap.” De Gay krant noemde het “een van de indrukwekkendste boeken ooit geschreven over twee jongens die hevig verliefd op elkaar worden”.

Oliver is de prequel bij De dagen van de bluegrassliefde en Ons derde lichaam. Het is echter wel een zelfstandig leesbare coming-of-age roman over ouders, familie, vriendschap, een scheiding en de zoektocht naar je eigen identiteit. Het speelt zich af vóór de eerste twee boeken, toen Oliver pas zestien was en in Noorwegen woont.

De 16-jarige Oliver is in Noorwegen altijd samen met zijn neef Bendik, die ook zijn beste vriend is. Zijn leven lijkt zorgeloos, maar binnen vierentwintig uur na Olivers succesvolle debuut als keeper in het eerste, gebeurt er opeens van alles. Met zijn ouders, met Bendik – en ook met Oliver zelf. Hoe blijf je overeind alles in je leven plotseling op zijn kop staat? Als alles wat vanzelfsprekend lijkt, ineens wegvalt? En als je zelf ook iemand anders blijkt te zijn dan je dacht?

Je kunt nu Tycho & Oliver uit de boeken van Edward van de Vendel volgen op Twitter! Volgens de krant Trouw is het boek Oliver “een openhartige, psychologisch sterke terugblik op Olivers tienerjaren in Noorwegen. De eerlijke, soms intieme vriendschap tussen twee springlevende personages vormt het hart van dit boek.” Kortom, een veelbelovend derde deel van de serie.
De dagen van de bluegrassliefde

Titel: Oliver
Auteur: Edward van de Vendel
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045116136
Voor jongeren vanaf 15 jaar en Young Adults.

Titel: De dagen van de bluegrassliefde
Auteur: Edward van de Vendel
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117331
Voor jongeren vanaf 15 jaar en Young Adults.

Lees ook:De dagen van de bluegrassliefde
Lees ook:Kalfje, veulentje – Edward van de Vendel
Lees ook:De zombietrein – Edward van de Vendel
Lees ook:Het tweede avontuurlijke boek in de Woensdag-trilogie
Lees ook:Ik juich voor jou – Edward van den Vendel en Wolf Erlbruchs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>