De spin en de vlieg – Liesbeth Kennes & Tie Veldeman

De spin en de vliegDe spin en de vlieg is een mooi voorleesverhaal van Liesbeth Kennes en Tie Veldeman over een gevoelig thema, ook bijzonder geschikt voor leerkrachten en therapeuten. 

Iedereen weet dat spinnen graag vliegjes lusten, ook vliegjes weten dat. Het vliegje in dit verhaal heeft vaak gehoord dat spinnen gevaarlijk zijn. Wanneer ze een sluwe spin ontmoet die zich voordoet als een lieve en charmante heer, gaat ze toch twijfelen. Iemand die zulke lieve dingen tegen je zegt, zou toch nooit een vlieg kwaad doen?

Het dubbelzinnige gedicht The Spider and the Fly van Mary Howitt uit 1829 is nog altijd actueel. Zeker wanneer je bedenkt dat er online nogal wat ‘spinnen’ te vinden zijn die zich op het wereldwijde web zo sympathiek mogelijk voordoen om jonge vliegjes te vangen.

Deze nieuwe bewerking van het gedicht met illustraties van Naomi Christiaens leent zich uitstekend om met kinderen een gesprek te beginnen over (online en offline) grooming en alle gevaren die daarbij horen.

De spin en de vlieg Illustratie

Titel: De spin en de vlieg
Auteur: Liesbeth Kennes & Tie Veldeman
Uitgeverij: Van Halewyck
ISBN: 9789461317384
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Kriebel(wiebel)diertjes – Hilde Van Haute
Lees ook:IJsbeer bedreigd! (Zookids 6) – Liesbeth van Binsbergen
Lees ook:Ik ben nou eenmaal niet zo dol op spinnen
Lees ook:Leespluim voor ‘Spin op sokken’
Lees ook:Schrijf eens een stiftgedicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>