Imagine – John Lennon

Imagine“Imagine all the people living life in peace…” Imagine van John Lennon & Jean Jullien is John Lennons song in een prentenboek voor alle leeftijden! Op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, verscheen John Lennons lied Imagine als prentenboek in 20 landen.

John Lennons songtekst is in een eenvoudige krachtige stijl geïllustreerd door de bekende Franse tekenaar Jean Jullien. Het prentenboek vertelt het verhaal van een duif die over de wereld vliegt om een boodschap van vrede, liefde en vriendschap te verspreiden naar alle vogels, ongeacht de kleur van hun veren. Yoko Ono Lennon doneert de royalty’s aan Amnesty International.

Ted van Lieshout heeft de Nederlandse vertaling van het lied gemaakt, die ook is opgenomen in het prentenboek. Soms iets vrijer dan de oorspronkelijke tekst, maar met behoud van de essentie, zodat je hem kunt zingen.

‘Dit boek betekent heel veel voor me. Mijn echtgenoot John […] schreef Imagine als een lied dat oproept tot vrede over de hele wereld. En vandaag is die vrede meer nodig dan ooit; ik denk dat zijn woorden niets van hun belang hebben verloren.’ – Yoko Ono Lennon

John Lennon was zanger, sing en songwriter, vredes- en mensenrechtenactivist, auteur, kunstenaar en voor altijd een inspiratie voor iedereen. Hij werd in 1940 in Liverpool geboren en werd in de jaren 1960 bekend met zijn band The Beatles en kreeg een beroemde solo carrière tot hij in 1980 overleed. Lennons huwelijk en samenwerking met kunstenaar Yoko Ono was de inspiratie voor zijn iconische vredeslied ‘Imagine’.

Imagine banner

Titel: Imagine
Auteur: John Lennon
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025873011
Voor alle leeftijden.

Lees ook:De appel van Magritte – Klaas Verplancke
Lees ook:Boektrailer: De man in de wolken
Lees ook:Ik wil een ENG VERHAAL – Sean Taylor
Lees ook:Imagine. Shoot. Create. – Annegien Schilling
Lees ook:Ik ben een kunstenaar – Marta Altés

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>