Lodewijk I, koning der schapen – Olivier Tellec

Lodewijk IDe wind blaast een blauwe kroon naar Lodewijk en als hij deze opzet voelt hij zich meteen heel anders, bijzonder. Voorbij is het grazen in de wei, vanaf nu is hij Lodewijk I, koning der schapen!

Lodewijk neemt zijn taak serieus: hij spreekt zijn onderdanen toe, laat ze in de schapenpas lopen en tolereert alleen de mooiste schapen in zijn buurt. Maar als een storm de kroon wegblaast, is hij weer gewoon Lodewijk… Bij wie zou de kroon nu terechtkomen?

Een prentenboek dat jong en oud aan het lachen zal maken, maar ook als basis kan dienen voor een gesprek over bijvoorbeeld pesten en machtsspelletjes. Uit het juryrapport van de Prix Landernau album Jeunesse 2014: Dit boek is grappig, intelligent, filosofisch, poëtisch, politiek, kritisch, mooi, oneindig en uniek. Eenvoudig, maar absoluut briljant!

Titel: Lodewijk I, koning der schapen
Auteur: Olivier Tellec
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051165517
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:Franstalige Jeugdboekenweek Brussel
Lees ook:De koning wil een hond
Lees ook:Leve de koning! – Arend van Dam & Georgien Overwater
Lees ook:De schaduwtroon (De kronieken van de kroon 3) – Jennifer A. Nielsen
Lees ook:1…2…3 schapen – Valérie Weishar Giuliani

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>