Julie van het moestuintje – Tessy Wiesner

Julie van het moestuintjeIn het voorjaar van 2015 werd uitgeverij Benjamin Boeken opgericht met als doel bijzondere kinderboeken op de markt te zetten. Hun eerste uitgave is Julie van het moestuintje, een boek van de Tsjechische schrijfster Tessy Wiesner. Dit boek werd door eigenaar Renata Heerink naar het Nederlands vertaald.

Julie van het moestuintje is een bijzonder kinderboek over natuur, planten en tuinieren. Dit boek wil graag volwassenen en kinderen inspireren om bewust en met zorg te tuinieren.

Kinderen leren niet alleen gewone plantennamen, maar ze ontdekken ook de genezende kracht van traditionele kruiden en vaak over het hoofd gezien onkruid, dat waarschijnlijk in elke tuin groeit. Achter in het boek zijn een paar eenvoudige en nuttige recepten te vinden die kinderen zelf kunnen gebruiken.

Het boek vertelt het verhaal van het meisje Julie dat achterin de siertuin van haar ouders een stukje ongerept terrein vindt. Het is voor haar een kleine jungle vol nieuwe dieren en planten met grappige namen.

Het is een plekje waar grasmaaiers absoluut niet mogen komen. Haar dierenvriendjes belonen haar voor haar zorg door zaadjes te geven en Julie stelt vast dat een tuin een royale hoeveelheid eten biedt voor haar en haar ouders.

Julie van het moestuintje Foto

Titel: Julie van het moestuintje
Auteur: Tessy Wiesner (Tereza Václavková)
Uitgeverij: Benjamin
ISBN: 9789082214000
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Tuinieren is kinderspel – Francisca Laureijs & Hans Clauzing
Lees ook:Eten uit de Tuin
Lees ook:Hoera, wij hebben een tuin! – Gerda Muller
Lees ook:Hoera, herfst! – Vivian den Hollander
Lees ook:Mijn reuze zoekboek: In de stad – Benjamin Bécue, Julie Mercier, Paku & Tiago Americo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>