De neus van Arthur – Kaat Vrancken

De neus van ArthurDe neus van Arthur is het eerste boek in de serie over de familie Staartjes. Dit is echter geen gewone familie; het is een familie die van de hond afstamt. Ze kunnen beter ruiken dan de gemiddelde mens, eten veel vlees en krabben zich wat vaker.

De negenjarige Arthur kan zijn oren bewegen en heeft een grote neus. Met die neus kan hij speuren als een hond, en dat komt soms heel goed van pas. Om een dief op te sporen, bijvoorbeeld.

De Staartjes zijn kluivers, de achter-achterkleinkinderen van een mensenras met hondentrekken. Daar zijn ze best trots op, maar niemand mag het weten. Ze willen toch zeker niet onderzocht worden in een labo, of erger nog, opgesloten worden?

‘Arthur, wat heb jij op school uitgespookt?’ snibt Gina. ‘Wij moeten het hele huis schoonmaken omdat jouw juf met mam wil praten.’
‘Ik heb niets verkeerds gedaan,’ zegt hij.
‘Wel,’ blaft Gina. ‘Waarom komt ze anders?’
Arthurs kortgeknipte haar staat rechtop. Zijn ogen worden spleetjes, zijn oren zijn gespitst. ‘Ze wil alleen even kennismaken,’ zegt mam. ‘Dat doet ze altijd bij nieuwe leerlingen.’ Maar hij weet dat juf Heleen niet daarvoor komt.De neus van Arthur Tekening

De familie Staartjes:
Arthur is 9 en een verre afstammeling van de bordercollie. Zijn lievelingsgeuren zijn konijnenkeutels en de vacht van zijn hond, Magalles. Trixie is 14 en een verre afstammeling van de shiba inu. Haar lievelingsgeuren zijn boeken uit de bibliotheek en rauwe kippenlevers.

Gina is 17 en een verre afstammeling van de Afghaanse windhond. Haar lievelingsgeuren zijn okselgeuren van vrienden en lavendel uit spuitbussen. Bruno is 3 en een verre afstammeling van de teckel. Zijn lievelingsgeuren zijn penssnoepjes, vogelpoep en koeienvlaai.

Penny (mam) is 34 en een verre afstammeling van de Australian shepherd. Haar lievelingsgeuren zijn koffie met melk en verborgen drugs. Oma Staartjes is 56 en een verre afstammeling van de koningspoedel. Haar lievelingsgeuren zijn lebbersoep en lipstick met cacaosmaak.

Kaat Vrancken is bekend geworden door haar boeken over Cheffie en over Hannah. Deze toekomstige reeks over de familie Staartjes is geschikt voor kinderen die van honden houden. Het eerste deel ligt sinds november 2014 in de winkel en bevat illustraties in twee kleuren door Bert Dombrecht.

Titel: De neus van Arthur
Auteur: Kaat Vrancken
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117348
Voor te lezen vanaf 6 jaar en zelf lezen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Arthur en de tattoo van Wolf (Familie Staartjes 2) – Kaat Vrancken
Lees ook:Kaat en Ko de zee op! (Kaat en Ko 2) – Vivian den Hollander
Lees ook:Kit en Kaat en de taart voor oma – Jolanda Horsten
Lees ook:Niek de Groot flikt het ‘m weer – Lincoln Pierce
Lees ook:Kit en Kaat en de bruidstaart – Jolanda Horsten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>