Wat is er zwart en wit? – Petr Horáček

Wat is er zwart en witPetr Horáček is een schrijver en illustrator uit Praag in Tsjechië. In Nederland werd hij bekend met zijn kinderboek Kleine Muis zoekt een huis, dat in 2008 centraal stond tijdens de Nationale Voorleesdagen. Dit voorjaar verschijnen er drie nieuwe boekjes in het Nederlands, waaronder Wat is er zwart en wit?

Om en om laten de bladzijden zien wat er zwart is (de nacht, de kat, de kraai) en wat er wit is (de sneeuw, de melk, de gans). De pagina’s worden steeds smaller, waardoor je steeds nieuwsgieriger wordt naar wat er nou zwart én wit tegelijk is.

Natuurlijk, het lievelingsdier uit de dierentuin, een… Ja, dat is nog een verrassing natuurlijk! Wat is er zwart en wit? is een klein kartonboekje met een felle, opvallende kaft. Het is een leuk, educatief boekje voor peuters over kleurverschillen en ook een leuk cadeautje voor de allerkleinsten.

Titel: Wat is er zwart en wit?
Auteur: Petr Horáček
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047705659
Voor kinderen vanaf 1 jaar.

Lees ook:Kriebelbeestjes – Petr Horáček
Lees ook:Gulzige geit – Petr Horáček
Lees ook:Aardbeien zijn rood – Petr Horáček
Lees ook:Waterpret – Kathleen Amant
Lees ook:Met Lola naar de dierentuin – Imapla

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>