Lekker vies, nu nog viezer! – Ditte Merle

Niet om de stinkende brij heen draaien. Daar houd ik wel van! Een humoristisch informatief boek over alles wat uit je lichaam komt zoals  oorsmeer, snot, spuug, boeren, scheten en zweet.

Aan de hand van leuke anekdotes en bizarre wetenswaardigheden vertelt de auteur over bijvoorbeeld hoe de astronauten in een ruimtestation een plasje doen of over de luchtjes die de zweetvoetenman in een universiteitsbibliotheek verspreidde.
Nog wat ‘viezigheden’ die aan bod komen: Hoe het komt dat je ‘s ochtends opstaat met een walm uit je mond, vrouwtjesmuggen als vliegende spugers, een kampioen oorhaar.  Maar ook aandacht voor dikke drollen en of je een vouwer of een propper bent (met het wc-papier).

Al met al een afwisselend boek voor jong en oud, voor iedereen die graag meer willen weten over alle gaatjes in het lichaam en wat eruit komt. Achterin het boek staan nog een aantal leuke websites die er goed bij aansluiten. Kijk bijvoorbeeld eens op www.viesologie.nl, over de nieuwe wetenschap van lekker vieze dingen genaamd ‘viesologie’.

En voor de creatieveling vind je in dit boek ook nog een aantal vieze dingen die je zelf kan namaken zoals bijvoorbeeld een neppuist of groene slijmsoep of nepkots.

Dit boek is een nieuwe, volledig herziene en uitgebreide uitgave van Lekker vies! Alles over drupneuzen, stinktenen, smeeroren, zweethanden en meer van die dingen dat in 1998 werd uitgegeven.

Bron: Pluizuit, de site voor recensies van kinder- en jeugdboeken.

Titel: Lekker Vies (Nu nog viezer).
Auteur: Ditte Merle
Illustratie: Georgien Overwater
Uitgeverij: The House of Books
ISBN (13): 9789044331103
Vanaf ongeveer negen jaar

 

Lees ook:Kijk en ontdek! Het menselijk lichaam
Lees ook:Lekker! Nee vies! – Werner Holzwarth
Lees ook:De encyclopedie van alle belangrijke dingen – James Mitchem
Lees ook:Mijn geweldige lichaam – Guy MacDonald
Lees ook:Wie heeft wat bedacht?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>