Naar de top – Dan Gemeinhart

Naar de topEen jongen, zijn hond – een levensgroot avontuur. Naar de top van Dan Gemeinhart is een ontroerend boek over je dromen achterna gaan.

De twaalfjarige Mark heeft een droom. Hij wil Mount Rainier beklimmen. Natuurlijk weet hij ook wel dat dat iets is wat alleen getrainde bergbeklimmers doen, maar er is een reden waarom hij niet langer kan wachten. Wellicht krijgt hij de kans nooit meer…

Op een ochtend vertrekt hij, met zijn hond, zijn fototoestel en zijn notitieboekje, om haiku’s in te schrijven. Hij laat niemand weten waar hij heen gaat. Alleen zijn beste vriendin, Jessie, kan het wel raden – maar Mark weet dat ze het nooit tegen iemand zal zeggen.

De tocht is zwaar – nog zwaarder voor een jongen als hij dan voor een ander. En ondertussen wordt er een landelijke zoektocht naar hem opgezet. Zal Mark de top halen? Vinden ze hem voor hij de berg zelfs maar bereikt heeft? Of gebeurt er nog iets veel ergers?

Ademloos wordt de lezer meegesleept door achterbuurten en regenweer, ijzige kou en snelstromende rivieren, steeds maar in de hoop dat het lukt – dat Mark zijn droom kan verwezenlijken.

Dan Gemeinhart is onderwijzer/bibliothecaris op een basisschool in Wenatchee, Washington. Zijn leven lang heeft hij veel gereisd, onder meer omdat zijn vader in het leger zat en steeds op andere plekken werd gestationeerd. Tegenwoordig woont hij op één plek, met zijn vrouw en drie dochters, en reist hij in zijn verhalen. Naar de top is zijn debuut.

Titel: Naar de top
Auteur: Dan Gemeinhart
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707233
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:Ik moet mee
Lees ook:Tip van de week: Hond vermist
Lees ook:Leespluim april 2015: De grote hond – Andrea Hensgen
Lees ook:Hond vermist in Puppy Patrol!
Lees ook:Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>