Liefje, liefje, hartediefje – Jutta Bauer

Liefje, liefje, hartediefjeEen boekje waarin een grondeekhoorn verliefd wordt op een relmuis, en een eland in het huwelijksbootje stapt met een walvis, is dat niet een beetje vreemd?

Een aardvarken en een eekhoorn, een okapi en een kaketoe, een gevlekte soeslik, een katoenrat en een dwergslaapmuis en nog een heleboel andere bijzondere dieren. En het leuke is: zij vatten een ongewone genegenheid voor elkaar op. Want liefde kent geen grenzen. Dat klinkt misschien raar, maar:

Wie dit niet gelooft en bijgevolg
bevangen wordt door ergernis,
moet weten dat ook menig gnoe
een hele vreemde vogel is.

Jutta Bauer (1955) komt uit Hamburg en studeerde daar aan de Hogeschool voor de Kunsten. Haar eerste boek verscheen in 1981. Vanaf 1991 tekent ze ook voor animatiefilms. Jutta Bauer illustreerde al meer dan 40 kinderboeken en ontving talrijke onderscheidingen voor haar werk. In 2009 kreeg ze de Deutsche Jugendliteraturpreis, een jaar later de Hans Christian Andersenprijs.

Liefje, liefje, hartediefje is een speelse hommage aan de liefde! Het is ideaal om weg te geven als cadeau vanwege het thema liefde en vriendschap.

Titel: Liefje, liefje, hartediefje
Auteur: Jutta Bauer
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089671851
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Hans Christian Andersen Award voor Almond en Bauer
Lees ook:Wilbert van der Steen
Lees ook:Meneer Blobvis zkt een liefje – Kim Crabeels
Lees ook:Sieb Posthuma overleden
Lees ook:Philip Waechter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>