Lente, zomer, herfst en winter met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt

Seizoenen Jip en JannekeDe vier seizoenen boekjes van Jip en Janneke zijn nu verkrijgbaar in één dik voorleesboek. Eerder verschenen al Lente met Jip en Janneke, Zomer met Jip en Janneke, Herfst met Jip en Janneke, en Winter met Jip en Janneke.

Elke week schreef Annie M.G. Schmidt een verhaaltje over Jip en Janneke voor de krant Het Parool. Vanzelfsprekend volgde ze daarbij ook de verschillende seizoenen van het jaar en alle belangrijke kindergebeurtenissen die daarbij horen.

Fiep Westendorp maakte er destijds iconische zwart-wit illustraties bij. Later vernieuwde hij deze voor het tijdschrift Bobo. Het voorleesboek bevat tijdloze avonturen voor elk seizoen. Van lammetjes kijken in de lente tot wanten dragen in de winter.

LENTE: De bloemen beginnen te bloeien en de vogels leggen eieren. Jip en Janneke vinden het heerlijk: ze proberen een lammetje mee naar huis te nemen en willen zelf eitjes uitbroeden. Maar of dat zal lukken?

ZOMER: De zon schijnt en elke dag is het heerlijk warm. Jip en Janneke spuiten elkaar nat met de tuinslang, eten veel te veel ijsjes en mogen zelfs een nachtje in een tent slapen. Maar vooral van het strand krijgen ze geen genoeg!

HERFST: Buiten waait het hard en liggen er regenplassen, maar Jip en Janneke vinden het allemaal even leuk.
Ze plukken appels, harken bladeren in de tuin, en proberen noten te kraken. Maar dat laatste is nog helemaal niet zo makkelijk…

WINTER: Jip en Janneke zien hoe het egeltje aan zijn winterslaap begint, krijgen warme handschoenen om buiten te spelen en vieren sinterklaas en Kerstmis. Ze maken samen een prachtige sneeuwman, maar waar is die de volgende dag gebleven?

De Leestafel verwoordt precies hoe belangrijk de boeken over Jip en Janneke zijn binnen de Nederlandse literatuur: ”Eigenlijk zou ieder kind minstens één boekje over Jip en Janneke moeten hebben. Het zijn allemaal kleine juweeltjes van verhalen. [...] De illustraties zijn zo lekker vrolijk, een beetje ondeugend en vol met grappige details.”

Titel: Lente, zomer, herfst en winter met Jip en Janneke
Auteur: Annie M.G. Schmidt
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117263
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Herfst met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Bobbi: Lente, zomer, herfst en winter – Monica Maas
Lees ook:(Vier de) Lente met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Zomer met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Een dag met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>