Boy 7 (filmeditie) – Mirjam Mous

Boy 7Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Zo begint het boek Boy 7 van schrijfster Mirjam Mous. De jongen weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen.

Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij één ding zeker: dat is zijn eigen stem! Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid… Een fragment uit het boek:

Zonder parachute uit een vliegtuig geduwd worden. Met een rotvaart in een auto rondscheuren, die je met geen mogelijkheid kunt besturen. In het diepe gegooid worden, terwijl je nooit zwemmen heb geleerd. In een vreemde stad verdwalen en aan niemand de weg kunnen vragen omdat iedereen Japans spreekt. Zo voelde het. Maar dat dan allemaal tegelijk.

Kijk in de Bioscoop Agenda wanneer je ook graag de verfilming van dit spannende boek wilt zien. Vanaf 19 februari 2015 is de film namelijk te zien in de bioscoop. Matthijs van de Sande Bakhuyzen speelt de rol van Sam, die wakker wordt in een metro en niets meer weet.

Hier ontmoet hij Lara (Ella June Henrard) en zij heeft precies hetzelfde. Vervolgens gaan ze samen op zoek naar de waarheid. Boy 7 is de eerste Nederlandse sci-fi actie-thriller. Andere rollen worden gespeeld door Halina Reijn, Tygo Gernandt, Yannick Jozefzoon en Beau Schneider. De regie is in handen van Lourens Blok (van Feuten).

Schrijfster Mirjam Mous over de verfilming van haar boek: “Ik vind het erg knap dat ze met maar weinig middelen en spelers zo’n fantastische en spannende voorstelling hebben gemaakt. Heel bijzonder om naar je eigen boek te kunnen kijken en luisteren. Vet coole muziek. Slim gebruik van het beeldscherm. En steengoede acteurs. Soms was ik ontroerd, dan zat ik weer op het puntje van mijn stoel. Tot en met mei in allerlei theaters in Nederland. Ga dat zien!”

Titel: Boy 7 (filmeditie)
Auteur: Mirjam Mous
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000342907
Voor kinderen tussen de 13 en 15 jaar.

Lees ook:Een bloedstollende jeugdroman! Boy 7 van Mirjam Mous
Lees ook:Tip van de week: boy 7
Lees ook:Boy 7
Lees ook:2C – Mirjam Mous
Lees ook:Test. – Mirjam Mous

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>