Het grote blij boos baalboek – Mary Hoffman

Het grote blij boos baal boekZeg eens, hoe voel jij je vandaag? Blij, verdrietig, jaloers? Misschien eerder een beetje gek? Of alles door elkaar? 

Ontdek in dit boek allerlei verschillende gevoelens. Welke gevoelens herkent je kind? Begrijpt hij of zij ook hoe anderen zich voelen?
Leuk detail, op elke bladzijde zit een poes verstopt. leuk om te zoeken. En… de poes heeft ook gevoelens! Kijk maar eens goed.

Het prentenboek geeft niet alleen een beschrijving van verschillende emoties, maar het biedt ook suggesties om met bepaalde gevoelens om te gaan. Hoe kun je je veilig voelen? De suggesties vragen om aanvulling door het kind zelf en geven daardoor stof tot denken en praten.

Kinderboekenwinkel.nl zegt erover: “Een fijn praatboek vol grappige tekeningen en korte tekstjes over de meest uiteenlopende emoties.” Dat vind ik een mooie omschrijving; praatboek. En dat is ook precies wat het is. Erg leuk om samen met je kleine emotie en gevoelens van hunzelf, maar ook van anderen te leren (her)kennen.

Titel: Het grote blij,  boosbaalboek
Auteur:  Mary Hoffman
Illustraties: Ros Asquith
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021671246
Vanaf ongeveer drie jaar

Lees ook:Ik voel me zo – Frans Lasés en Jan Jutte
Lees ook:Iedereen is wel eens… – Moira Butterfield
Lees ook:Ik voel me… – Pimm van Hest
Lees ook:Het kleurenmonster – Anna Llenas
Lees ook:Juf Jet is top! – Brigitte Minne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>